Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Saturday, August 10, 2013

Jom KURUS dengan LECITHIN...BAKAR BALIK LEMAK SYAWAL ANDA!!!

Assalamualaikum readers...

Hari ini dah menjengah ke 3 Syawal...rata - ratanya semua pun masih dalam mode raya yang segar lagi kan?? Pulang ke kampung, bertemu ibu bapa, adik beradik, saudara mara , rakan taulan memang menjadi lumrah semasa syawal ini...untuk itu sudah semestinya pelbagai juadah yang di hidangkan di atas meja yang PASTInya menggugat keimanan anda semua untuk menjamahnya...

Pengambilan makanan yang berlebihan di hari raya mengundang lemak & kolesterol berlebihan


Sebenarnya hari ini nak bercerita tentang LECITHIN...LECITHIN ialah pengemulsi semulajadi kerana mempunyai kesan melekat pada lemak...kata ringkasnya lecithin menybabkan lemak terapung dalam darah..dan mencegah dari melekat di dinding menbrane..


Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan .. contoh buat kek…yg basic tu mcm tepung gula telur..kalo dak..tak jadi kek tu..haa gitulah.Lecitin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans …dan tahukah anda ~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin…dan yang menariknya..

LECITHIN Vitamin KURUS anda....



FAKTA MENARIK Lecithin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean… 

  • Lecithin bertindak sebagai pelarut untuk kolestrol,triglycerides dan lemak-lemak yang lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yang mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.

  • Kenapa org yang nak kurus suka lecitin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.

  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

  • Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin

  • Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberiperlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…

  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..

  • Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema

  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.

  • Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

  • Lecithin, bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan

Ni saya share testimoni pengguna LECITHIN..Jom baca....


TESTI 1 | Pengambilan LECITHIN & ALFALFA...berat TURUN 3 KG!!! |



TESTI 2 | MAKAN bagai nak rak pun tetap MAINTAIN BADAN!! |


Ha apa lagi...mereka semua telah mencuba & berjaya capai berat yang di inginkan...anda bila lagi????...untuk mencuba boleh contact saya...semoga kita semua menjadi sihat & ceria sentiasa...InsyaAllah...harga istimewa menanti anda....:)


Feel free to contact me @



MAISARAH | ID NO 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
FB Page - Shaklee Body Food

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN

Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda