Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Thursday, July 25, 2013

SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE MEALSHAKE + B COM + VITA LEA

Assalamualaikum Readers...

Petang tadi semasa dalam perjalanan nak ambil anak di nursery tiba 1 sms masuk & bertanyakan set tambah berat ade x? So idea entry kali ini nak bercerita tentang TAMBAH BERAT BADAN  / NAK GEMUK..tidak semua insan yang memenuhi fizikalnya yang terbaik....ada yang berlumba-lumba nak kurus cepat...ada yang kurus kering badan tapi nak bagi gain weight...jadi rumusannya di sini manusia ada kelebihan & kekurangan....

APA YANG ADA DALAM SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE @ NAK GEMUK INI??



MEALSHAKES
VITAMIN B-COMPLEX

VITALEA



TRIAL PACK (30 hari) juga AVAILABLE untuk vitamin B-Complex & Vitalea !



Di bawah ini adalah contoh jadual pemakanan seorang pelanggan Set Tambah Berat Badan Shaklee yang telah berjaya naikkan berat badannya sebanyak 2kg dalam masa sebulan !


Pagi (Sarapan) :
Makan pagi (terserah, nasi goreng or nasi lemak or ape2..janji mesti ada daging/ayam /telur/ikan)
Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu Mealshake)
Mkn bcomplex (1 biji).vitalea 1 biji(dgn plain water)

Brunch :
Makan roti, Minum susu 1 gelas

Siang /lunch:
Makan siang yg bergizi seperti biasa-nasi plus lauk ayam/ikan/daging..takyah byk2..

Tea time :
Makan roti, Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu mealshake)

Makan Malam
(sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur..nasi +lauk..sikit2 pun takpe..takyah byk2. janji mkn)..mkn vitalea 1 biji lagi

10 minit sebelum tidur :
Makan roti sekeping.. Minum susu 1 gelas

RULES

Exercise sehari 10 minit paling kurang...takyah exercise berat..angkat botol air mineral yg 500mlm tu..isi air dlm tu.. angkat mcm angkatberat...angkat turun..pahtu skipping ke..or ape2 exercise utk bina muscle Jgn mkn junk food dan ikut jadual ni selama sebulan.

jom kita tengok apa ada dengan meal shake, vit B dan vitalea.



Meal shake - membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. rasanya sedap mcm milk shake kat McD.


Vitalea - membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.

Vit B complex - mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.



Mahu cuba??

PM sy

MAISARAH
012 593 1141