Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Wednesday, July 31, 2013

SET 3M SHAKLEE BREASTFEEDING...Mom's Marvellous Milk...

Assalamualaikum Readers...

Salam 22 Ramadhan kepada semua...Harini nak bercerita tentang SET 3M SHAKLEE BREASTFEEDING...tau tak apa maksud 3M tu?? 
meh saya bagitau...3M stand for ~ Mom's Marvellous Milk... bila di baca gah bunyinya kan?? tentu bahagia sangat ibu-ibu yang dapat menyusukan anaknya sejak hari pertama di lahirkan ke dunia hingga lah mencecah 2 tahun...perasaan puas hati tu lain macam rasanya bila dapat susukan anak ini kan?? saya tolong jawabkan.. Ya..saya amat puas hati!

Tapi ada sesetengan ibu yang mengalami pelbagai masalah yang menghalang kejayaan penyusuan susu ibu ini...Jadi sebagai ikhtiar set 3M dari Shaklee ini mungkin sedikit sebanyak boleh membantu usaha untuk meningkatkan susu ibu tersebut selain meningkatkan kesihatan ibu & anak sekaligus. BONUS SEKALI 2 BERANAK DAPAT BENEFIT...APA LAGI MAU??

Apa yang ada dalam set 3M ini :

Jom kita belek satu-satu ye...


    • B COMPLEX - Mengawal Stress, Bring u a good mood kerana ibu menyusu kena sentiasa tenang untuk galakkan susu keluar                                                                                                           
    • VITA-LEA - Iron Formulated Vitamin, Pemberi tenaga & elakkan keletihan, kekal cergas                                                                           
    • CHEW VITA-C  - Elakkan selesema, demam, batuk                                                                        
    • ALFALFA COMPLEX - Milk Booster, pengambilan alfalfa mengikut aturan yang betul boleh mempercepatkan penghasilan susu ibu                                                                                             
    • OSTEMATRIX - Calcium Formulated Vitamin, menguatkan tulang & gigi, ibu menyusu perlu mendapatkan calsium yang cukup kerana semasa proses penyusuan banyak kalsium disalurkan kepada anak..maka ibu perlu mengambil calsium tambahan untuk elakkan sakit pinggang, lengan, lenguh², etc.                                                                                                                             
    • ENERGY SOY PROTEIN (ESP) - high soy protein yang melengkapkan pengambilan protein tubuh ibu menyusu...protein amat diperlukan untuk menjana susu...susu juga lebih pekat, milky, berlemak...hasilnya baby cepat kenyang & tempoh menyusu juga berkurangan kerana dalam masa 15 minit perut baby dah kenyang... 


dah baca fungsi-fungi setiap produk dalam set 3m ni 

jom baca testimoni ini pula....



TAPI IBU-IBU MENYUSU...

Pengambilan set 3m ini bukan jaminan susu akan terus banyak hingga dari 2 oz terus dapat 10 oz ye...tetapi 3 hal yang perlu dilakukan untuk memaksimakan penghasilan susu ibu & ini wajib dilakukan tak boleh FAIL ialah :

1) Pam susu setiap 3 jam semasa berada di ofis (2-3 kali is a MUST!! kalau 1 kali anda FAIL)
2) Minum air 3 Liter sehari..mesti kalau anda tak cukup minum anda FAIL...biarla ke tandas banyak kali pun tak pe...asal anak bahagia..
3) Rehat cukup, tenang & berdoa...amat penting ni...

Dengan lakukan semua di atas INSYAALLAH...ada rezeki susu untuk anak anda...

Kalau mahu mencuba & rasai sendiri kenikmatan menyusukan anak...

Meh PM saya..

MAISARAH
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
FB Page - Shaklee Body Food
COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN