Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Friday, August 30, 2013

HEALING CRISIS ~ Anda mungkin akan mengalaminya

Assalamualaikum Semua..

Nak cerita tentang healing crisis..meh baca sini...banyak question & answer di sini yang boleh merungkai kemusykilan anda...






Anda rasa semakin teruk setelah mengambil produk Shaklee kami?

Q: Apakah yang dimaksudkan dengan krisis penyembuhan? 

A:Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau sintom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.



Q:Mengapakah krisis penyembuhan selalu terjadi selepas mengambil makanan tambahan? 

A:Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien itu akan bertindak balas dengan oksigen didalam badan. Dan tindak balas ini akan merangsang organ badan bagi menjalankan proses pembersihan, penyingkiran, menggantikan tisu yang lama dengan tisu yang baru dan lain-lain lagi dengan berkesan. Sebagai contoh, anda akan mengalami ruam pada kulit, lebih banyak pergerakan usus, dan ini merupakan satu tanda bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin. Bayangkanlah sekiranya badan anda seperti besi paip yang berkarat, dan bila anda meletakkan serbuk anti karat atau pencuci paip, banyak karat yang terhakis akan keluar daripada dinding paip tersebut, dan itu akan menyebabkan anda berasa lebih teruk serta banyak kotoran-kotoran yang terdapat di sekeliling paip itu. Tetapi selepas karat itu disingkirkan, paip tersebut akan menjadi lebih baik dan kembali bersih seperti baru.



Q:Adakah krisis penyembuhan petanda yang baik? 

A:Ya. Krisis penyembuhan merupakan satu petanda yang menunjukkan rawatan atau makanan kesihatan yang diambil benar-benar berkesan. Sesetengah orang akan berfikir yang sintom mereka menjadi semakin teruk, tetapi hakikatnya ia adalah proses penyembuhan semulajadi dan ia ternyata petanda yang sangat baik untuk mendapatkan kesan krisis penyembuhan yang sebenar. Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku.



Q:Adakah setiap orang akan mengalami petanda dan sintom yang sama semasa krisis penyembuhan? 

A:Setiap orang adalah berbeza. Sesetengah individu akan mengalami krisis penyembuhan sebaik sahaja mereka mengambil makanan tambahan dan mereka yang lain hanya akan merasai selepas satu atau dua bulan. Kesannya juga berbeza. Lebih banyak toksin di dalam badan, lebih teruk lagi krisis penyembuhannya.



Q:Secara umumnya, berapa lamakah tempoh bagi krisis penyembuhan ini?

A:Ia sebenarnya bergantung kepada keadaan kesihatan individu tersebut. ia mungkin mengambil masa dalam tempoh 2-3 hari atau mungkin berbulan lamanya.



Q:Ramai orang bertambah baik selepas mengambil makanan tambahan, tetapi walaupun saya masih mengambil makanan tambahan, saya masih lagi tidak merasai sebarang perubahan, Mengapa?

A: Secara umumnya, selepas 1-2 bulan pengambilan makanan tambahan,anda sepatutnya telah merasai perbezaannya (cth. Tenaga bertambah, pergerakan sistem usus yang lebih baik, dll.) sekiranya tiada sebarang peningkatan, anda berkemungkinan mempunyai masalah seperti:


Tidak mengamalkannya setiap hari

 ~Tidak mengikut dos yang telah di cadangkan

~Takut kepada krisis penyembuhan, lalu berhenti dari mengambilnya

 ~ Pemakanan yang tidak sempurna serta mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat

  ~Mengalami penyakit kronik yang memerlukan tempoh yang panjang untuk sembuh

    ~Mengalami keadaan yang kronik yang membuat anda hilang keyakinan dalam mana-mana rawatan mahupun makanan tambahan

~Mengalami masalah emosi



Krisis Penyembuhan Penerangan / Penyebab


~Sakit kepala yang melampau Tekanan darah tinggi, petanda menyahtoksin

~Demam, tidak cukup rehat Meningkatkan metabolisma,merangsang fungsi imunisasi badan

~Cirit-birit, meningkatkan pergerakan Petanda bagi menyahtoksin, usus, najis berbau, air kencing berbau menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa dalam usus
besar

~Kembung perut Sistem penghadaman yang lemah

~Ruam, kulit gatal, kelemumur, keluar lendir Fungsi hati yang lemah, usus besar yang tidak sihat dan sistem pembersihan

~Penghasilan lendir seperti selsema, Fungsi paru-paru yang lemah, keluar kahak kahak juga adalah petanda bagi menyahtoksin

~Pendarahan Hidung Mungkin petanda bagi kekurangan darah

~ Rasa sakit pada otot dan sendi Badan berasid, toksin terkumpul dibahagian yang sakit

~Peningkatan rasa sakit di sebahagian Mempercepatkan krisis penyembuhan
badan yang bermasalah

~Tidur yang bermasalah atau terlalu aktif Sistem saraf yang lemah

~Kitaran haid yang tidak menentu, Hormon yang tidak seimbang /perubahan waktu kitaran haid, kegatalan penyakit buasir pada alat sulit, penghasilan lendiran yang
banyak

~Lapar, Pening Tekanan darah rendah, anaemia

~Loya, sembelit, tersedu Sistem hadaman yang lemah, masalah hati

~Edema (membengkak) Masalah buah pinggang

Jadi anda sekalian jangan risau jika mana mana simptom ini anda alami kerana ia adalah normal untuk menyesuaikan badan anda dengan benda baru...setelah masa tertentu badan sudah boleh menerimanya.

Rujukan: Dr. Mary Ruth Swope, Columbia Unversity


MAISARAH
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
FB Page - Sarah Body Food
COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN



Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda

Thursday, August 29, 2013

suka MINUM SUSU atau tidak?? Jom CHECK berapa KALSIUM yang anda perlu & TANDA TANDA kekurangannya...

Assalamualaikum Semua...

Harini nak bercerita tentang KALSIUM...Kalau dalam tv iklan ubat gigi, iklan susu, iklan yogurt mesti ada sebut kalsium kan??

Apa itu KALSIUM??

" Kalsium adalah mineral yang terbanyak terdapat dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Ia diperlukan untuk pembentukan dan bagi mengekalkan tulang yang kuat serta gigi yang sihat. Ia juga untuk pembekuan darah, penghantaran gerakbalas saraf, dan kontraksi otot." 

" Peranan penting kalsium ialah mencegah penyakit osteoporosis."


Berapa banyak kalsium diperlukan?? Institut kesihatan Kebangsaan mengesyorkan 1000mg sehari bagi wanita dan 1500mg bagi wanita pasca putus haid. Kecuali anda seorang "kaki susu" serta cermat memakan, adalah sukar untuk memperolehi jumlah kalsium ini menerusi diet sehari-hari. Kebanyakan wanita menghadkan pengambilan susu dan keju kerana kalorinya... tetapi sebenarnya, pengambilan kalsium purata bagi wanita hari ini ialah kurang dari 600mg kalsium sehari, inilah sebab utama kita wanita dilanda wabak osteoporosis bila menjelang umur 4 series ++. Tak lupa juga lelaki juga terdedah kepada Osteoporosis ini...

Jom check jika anda ada tanda-tanda berikut..                                             

Antara Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:

Otot & Saraf:
Kebas dan rasa yang mencucuk keliling mulut, jari-jari tangan dan                  kaki.
    Kejang otot
    Wheezing(pernafasan berdehit)
    Susah menelan

    Suara berubah akibat laryngospasm

Saraf
 Mudah marah, terjejas keupayaan intelektual, kemurungan, dan                     perubahan personaliti
Letih
Sawan
Lain-lain pergerakan yang tidak terkawal
Jantung
Sesak nafas
Tanda-tanda lemah jantung...cepat penat
Kulit
Rambut kasar
kuku rapuh
Psoriasis (sakit kulit)
Kulit kering
Lagi Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:
Kekejangan atau kram otot
sukar/susah nak tidur
Perasaan berdebar2
Eczema-penyakit kulit
Rapuh kuku
Sakit Sendi
Tekanan darah tinggi
Gigi reput
Paras Kolestrol timggi
Kebas-kebas kaki dan tangan
Rheumatiod arthritis
Rickets

Ni la rupanya kalau kekurangan kalsium...

Makin umur meningkat Makin membongkok kerana lack of calcium intake....



Tulang yang kurang kalsium akan banyak rongga ~ tulang tak padu 


Normal bone VS Osteoporosis bone

Mengikut kajian pengambilan kalsium adalah paling baik jika diambil bersama dengan dengan magnesium. Penyerapan kalsium akan jadi paling baik dengan kehadiran magnesium. Kekurangan magnesium memberi kesan kepada kemampuan tubuh mengawal penggunaan kalsium. Pengambilan kalsium dan magnesium yang tidak seimbang juga boleh menyebabkan penyakit batu karang.


Untuk mengelakkan kekurangan KALSIUM anda boleh memilih untuk consume OSTEMATRIX SHAKLEE..




Kenapa Shaklee Osteomatrix pilihan saya?

Ini adalah kerana Ostematrix ni lengkap dgn unsur Kalsium, Magnesium, dan Vitamin D. Vitamin D dalamnya penting untuk memastikan penyerapan kalsium dalam darah dengan lebih efektif. Makan 4biji sebelum tidur, esoknya bangun pagi cergas ceria, membuang memang mudah.. Alhamdulillah.. 



Tahukah anda Shaklee OsteMatrix membekalkan:

  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang       mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam     semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Tahukah anda mengapa kita perlu amik 4 biji osteomatrix sebelum tidur??


... Sebabnya, penyerapan kalsium bergantung kepada berapa kerap kita buang air kecil. Pada waktu malam, kita kurang ke toilet, so tubuh lebih mudah menyerap lebih banyak kalsium. Dan sebagai bonusnya, kita akan dapati boleh bangun pagi keesokannya dengan lebih mudah, tiada cramp/sengal2 dan badan rasa lebih ringan...

"Saya juga pengguna ostematrix dan kelainan yang di rasakan setelah consume secara konsisten..bila bangun pagi walaupun tak cukup tidur kerana anak sering terjaga malam tetapi badan tetap rasa segar dan cergas..."

Jika anda berminat dengan sebarang produk SHAKLEE jangan malau jangan segan boleh PM saya untuk bertanya lanjut @


MAISARAH | 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
FB Page - Sarah Body Food
COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN



Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda

Wednesday, August 28, 2013

Petua Merawat SENGGUGUT

Assalamualaikum Semua...

Salam semua...kepada wanita - wanita yang selalu berhadapan dengan masalah senggugut setiap kali datangnya period...meh baca kat sini petua merawat senggugut...mungkin mengambil sedikit masa anda untuk menyediakan bahan-bahan yang diperlukan tapi mana tau usaha anda ini dapat melenyapkan sakit senggugut dalam kamus hidup anda...setakat ini, Alhamdulillah saya tidak lah pernah menghadapi senggugut ini yang tahap sampai tak boleh buat kerja ataupun kena ambil MC setiap kali period...minta la dijauhkan ye...so mari baca petua nya ye...manfaat kan ye...:)





Petua 1 : 

Senggugut memang menyakitkan. Untuk mengatasinya, ambil sembilan biji pinang tua, dibakar hingga menjadi arang lalu ditumbuk halus. Campurkan secawan air suam dan minum sembilan hari berturut-turut dari hari pertama datang haid.

Petua 2 : 

Ambil segenggam halia dan tumbuk lumat. Masukkan halia ke dalam segelas air suam, apabila halia mendap barulah diminum air tadi didahulukan dengan selawat. Hasilnya senggugut akan hilang.

Petua 3 : 

Ubati senggugut dengan minuman air rebusan rumput jarum emas atau rumput rempah padang atau rumput cengkih padang semasa kedatangan haid atau sebelumnya.

Petua 4 : 

Ambil sembilan biji pinang tua , dibakar hingga menjadi arang dan ditumbuk halus. Campurkan dengan secawan air suam dan minum. Amalkan petua ini sembilan hari berturut-turut dari hati mula kedatangan haid. Insyaallah, mujarab.

Petua 5 : 

Campurkan halia yang telah ditumbuk dengan serbuk lada hitam . Kuantiti sama banyak antara kedua-dua bahan . Makan dalam 1 @ 2 minggu sebelum haid . Cara nak telan tu tak kisahlah macam mana pun . Tapi saya gunakan kapsul kosong lebih kurang 2 biji sekali makan .

Petua 6 :
Semasa sakit ketika haid, hendaklah sentiasa meminum air teh pahit tanpa gula.


Cuba la ye...

Jika hidup di kota serba serbi sibuk dengan kerja, anak² juga lifestyle zaman sekarang ini tentu tidak berkesempatan untuk membuat semua ini...Tetapi jangan risau kerana....

Dalam rangkaian Shaklee untuk masalah yang berkaitan SENGGUGUT, PERIOD TAK TERATUR, PMS Syndrome yang melampau juga anda dalam planning untuk mendapatkan cahayamata tetapi sering tak berjaya...boleh cuba GLA ini...



Anda mungkin boleh mencuba GLA Shaklee yang khusus untuk merawat masalah masalah kesihatan wanita...

Fungsi GLA COMPLEX adalah :

Credit to Bellezamom.com for picture...

Berminat untuk dapatkan GLA Complex boleh PM saya segera...harga yang amat berbaloi ditawarkan untuk anda sempena merdeka ini...

SHARING is CARING




MAISARAH | 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
FB Page - Sarah Body Food
COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN



Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda

SET SKINCARE SHAKLEE ~ KULIT CANTIK MELETOPSSSS!!

Assalamualaikum semua...

WANITA mesti nak cantik serba serbi...kulit cantik, body cantik, baju cantik, handbag cantik, semualah nak cantik² je...dari yang basic sampai la ke rumah cantik, kereta cantik...penin kan nak semua...dah sinonim dengan wanita tak boleh nak lari dah...

Tu mukadimmah....so nak masuk story entry harini pulak..dah touch tentang cantik ni mesti la nak cerita tentang SET SKINCARE SHAKLEE aka SET CANTIK CUN MELETOPSSS!!

Belum nak cerita panjang²...meh tengok rupe SET SKINCARE SHAKLEE ni dulu sebabnya DARI MATA JATUH KE HATI...kannn??



Ini lah rupanya SET CANTIK CUN MELETOPSS tu...

Main produk dalam set ini adalah :



Jom tengok apa kandungan dalam VITA E ini :

Vitamin E Shaklee diperbuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gamma, dan delta).

Ia mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E, memelihara membran sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot..


Kandungannya bersamaan dengan :


Hebatkan VITA E ini??

Jom baca testimoni penggunan yang dah mencuba & hasil juga amat mengujakan...meh sini baca darling²..







Mereka telah menggunakan Set Skincare bersama VITA E juga add on ESP untuk hasil yang OPTIMUM...

Feedback dari mereka :

Kulit rasa lebih FLAWLESS...
Bekas JERAWAT dah MAKIN HILANG...
TAK PAYAH CALIT MAKE UP dah hanya moisturizer je...
Muka kusam dah bertukar menjadi MUKA BERSERI-SERI...


Jika anda mahu KULIT yang cantik seperti mereka boleh cuba sekarang...

PM saya untuk info lanjut & harga yang SUPER DUPER best!!










MAISARAH | 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
FB Page - Sarah Body Food
COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN



Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda

Tuesday, August 27, 2013

SET EKZEMA SHAKLEE - ALFALFA + B COMPLEX + CHEW VITA C + HERBAL BLEND dengan harga RM 145++

Assalamualaikum Semua...




SET EKZEMA SHAKLEE dengan harga RM 145 ++ terdiri daripada :


&


HERBAL BLEND MULTI PURPOSE CREAM

Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi seperti horse chestnut, bunga yarrow, daun sage dan rosemary… dan diuji secara klinikal tau.

Antara kegunaan Herbal Blend Multipurpose Cream ni adalah:

  • Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
  • Menyelesaikan masalah kulit gatal
  • Menghilangkan parut, termasuk campak dan chiken pox
  • Menghilangkan ruam pada bayi
  • Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
  • Sebagai losyen untuk kegunaan harian



Mahu mencuba SET ini boleh PM saya @

MAISARAH | 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
FB Page - Sarah Body Food
COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN



Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda