Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Tuesday, August 6, 2013

Bila MENINGKAT USIA...SAKIT SENDI pun datang mengundang?? Jom ambil langkah berjaga² dengan AJHT SHAKLEE...

Assalamualaikum Readers,

Mood semua orang pun dah ke laut kan?? me also like that..ofis pun dah suram ramai yang dah berangkat pulang ke kampung halaman masing²...tinggal berapa kerat sahaja yang masih setia menunggu ofis ni...saya juga akan pulang ke kampung dalam 2-3 jam lagi...sebenarnya saya ni menunggu baju raya yang belum siap...gabra kot baju raya tak siap lagi...nak pulak raya ni warna bertema..suami, anak, ibu , abah, adik semua pun warna hijau...

ok sebenarnya main point bukan nak story pasal baju raya ni..itu mukadimah je kawan²...

Untuk bulan Ogos ni rasanya macam slow sikit orang nak beli SHAKLEE mungkin sebab masing² pun dah MOOD RAYA kot...tapi jangan salah faham ada orang bertanya tapi masalah pos mengepos sebab cuti raya maka jadi tak smooth nak berbisnes ni...Tapi Alhamdulillah rezeki kita memang Allah yang tentukan pagi ni ada hamba Allah yang pm saya di FB tentang AJHT...alhamdulillah beliau dah bank in pun dalam akaun saya walaupun barang nak pos isnin depan...

AJHT yang dibelinya untuk merawat sakit pinggang...ok jom kita study sikit kenapa bila usia meningkat sakit sendi, lutut, belakang akan datang tanpa di undang?? 

SEBABNYA :

Secara umum, sendi boleh sakit disebabkan kerosakan pada ligamen, otot, kulit, pangkal saraf atau sendi itu sendiri. Antara punca kerosakan 
  1. Kemalangan- boleh mencederakan otot dan sendi, meningkatkan risiko kesakita sendi
  2. Kecederaan disebabkan bersukan, mengangkat benda berat atau pergerakan berlebihan
  3. Faktor  usia - cartilage menipis, kepadatan otot berkurang dan kusyen sendi berkurang bila semakin berusia boleh menyebabkan sendi sakit
  4. Berat badan berlebihan - boleh memberi tekanan kepada sendi dan menyakitkan
Sendi ada beberapa jenis seperti sendi lesung (bahu, pinggul), sendi engsel (lutut, siku) dan banyak lagi.


TANDA² SAKIT SENDI :




  1. Mudah kejang dan tegang pada sendi
  2. Rasa lenguh-lenguh dan kebas yang berlarutan
  3. Bengkak pada sendi
  4. Rasa sakit pada sendi terutamanya bila bergerak
  5. Bunyi berkeriuk pada sendi


SEKILAS FAKTA DARI KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA JUGA TELAH BERKATA :


~ 1 dari 3 rakyat Malaysia terutamanya wanita berisiko mendapat Osteoporosis

~ 50% dari kejadian patah tulang selepas umur 50 tahun adalah disebabkan Osteoporosis


~ 1 dari 1,000 kanak-kanak di Malaysia berisiko mendapat Radang Sendi            ( Rheumatoid Arthritis, RA )


~ Risiko penyakit RA menyerang wanita 3 kali ganda dari lelaki


~ 52% pesakit RA di Malaysia tidak dapat kembali bekerja kerana kecacatan disebabkan tidak dapat rawatan awal


~ 42% pesakit RA adalah berumur di bawah 50 tahun



Jadi kita sememangnya AMAT² TINGGI TERDEDAH dengan SAKIT SENDI ini...


Jika anda ada simptom² seperti yang di atas..anda harus bertindak sekarang...dalam range produk SHAKLEE terdapat SET KESIHATAN SENDI...JOM PROTECT DIRI ANDA SEKARANG JUGA!!

AJHT | OSTEMATRIX | OMEGA GUARD
(details explanation tentang produk ini akan di buat di entry lain ye...)



JOM BACA TESTIMONI NI





BERMINAT...PM SAYA...
TQ

MAISARAH
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
FB Page - Shaklee Body Food
COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN



Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda