Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Wednesday, September 4, 2013

KOS BYPASS JANTUNG RM50K...mampukah anda nak tanggung?? Prevent better than cure!!

Assalamualaikum semua...Salam rabu ye...

Seperti yang saya pernah janjikan tentang entry SAKIT JANTUNG yang abah saya sendiri hidapi...

Abah telah disahkan menghidap sakit jantung pada 1998..iaitu semasa saya baru berumur 14 tahun (tingkatan 2)...(anda boleh kira umur saya berapa sekarang..hehe..tapi muda lagi kan??)

Abah jatuh pengsan di tempat kerja...gelabah masa itu hanya Allah yang tahu kerana sebelum ini abah tak pernah kena apa2 simptom jantung ini...Setelah kena serangan jantung 1st time pada 1998 abah dah dapat medication dari doktor dan pernah juga sesak dada beberapa kali until 2008 abah menjalani BY PASS OPERATION (Pintasan Jantung) di Hospital Serdang setelah didiagnosis terdapat 2 blokage di salur darah abah...waktu doktor cakap kena operate memang sekeluarga risau sangat...bukan benda kecik² yang nak di operate tapi jantung...JANTUNG organ paling penting dalam tubuh manusia...masa itu macam² fikir...kos perubatannya...kesihatan abah...family...saya masa itu baru saya graduate dan disebabkan abah yang sakit saya kerja di Ipoh sahaja selepas grad...

Mujurlah segala berjalan lancar...waktu abah baru sangat keluar dari OT (kira memang fresh from oven punya la) penuh berselirat wayar² di badan abah...dan masa itu 1st time saya tengok keadaan yang seperti itu...hanya mesin yang berbunyi dan abah sedar selepas 2 hari ditidurkan oleh doktor...dibius oleh doktor..bila mula sedar abah juga nampak sangat lemah...tak boleh bayangkan susahnya nak bergerak dengan keadaan luka di dada yang sepanjang lebih kurang 12cm (agak² je)..juga luka di betis sepanjang lebih 30cm (pembaris panjang..rasa cam lagi panjang)...


Tahu tak kenapa 2 luka?

Luka di betis sebab saluran darah yang di betis di ambil untuk replace salur yang di jantung...jadi semua orang yang buat BYPASS akan ada dua parut panjang satu di dada & satu di betis..boleh bayang tak betapa sakitnya ada 2 luka panjang pada masa yang sama.....takutnya bila fikir...

Kemudian setelah dah bawa balik ke rumah penjagaan amatlah teliti sebab semua pun tak mampu buat sendiri..tidur pun kena duduk/sandar belakang di katil or di kerusi malas sahaja...batuk kena tekap bantal...macam²...mak la yang amat teliti menjaga abah sehingga sihat...

Dan Alhamdulillah..setelah dekat 5 tahun menjalani BYPASS abah nampak sihat sahaja tetapi rutin makan ubat memang tak boleh lepa, mak juga jaga diet abah...cuma sekarang abah dah kurang exercise..sebab dalam tempoh 10 tahun sebelum operation abah sangat rajin exercise itu la kot yang menyebabkan lama juga masa yang diambil untuk terjadinya blokage jantung...

Panjangkan cerita saya..ini sekadar perkongsian sebab nak bagitahu once anda dah kena sakit jantung ni memang bukan senang nak baik & hadapi...saya sendiri tengok tu yang berani cerita...

Sebelum itu jom tengok kos² rawatan kat Malaysia ini...boleh juling biji mata tengok...mana la nak cekau duit kan? insurans...memang penting tapi bukan semuanya mampu...

KOS RAWATAN DI MALAYSIA
Tahukah anda SAKIT JANTUNG ADALAH PEMBUNUH NO 1 DI MALAYSIA...juga senang cakapnya SILENCE KILLER...malam tadi nampak sihat esok pagi boleh mati...sebab kolesterol tinggi dalam darah yang menyebabkan pembuluh darah tak dapat mengepam darah dengan baik...bila darah tak sampai ke jantung maka terhenti la jantung = MATI...

Panjang lebarnye story saya ni...untuk mencegah dari anda semua melalui proses yang seperti abah saya telah lalui..adalah amat penting untuk anda menjaga jantung anda bermula dari hari ni...beli sebotol untuk jantung yang sihat...jaga JANTUNG anda kerana dialah si jantung hati anda...tanpanya tiada anda didunia ini...



 COQ Health Plus untuk JAGA JANTUNG ANDA...


Harga PROMO sepanjang SEPT ini...harga betul² runtuh ni...invest RM 100+ untuk jimat RM 50K...bezanya macam langit dengan bumi kan?? kenapa perlu kedekut sangat kan??

KEBAIKAN COQ HEALTH PLUS boleh baca sini...

Berminat untuk jaga jantung hati anda..boleh PM saya @



MAISARAH | SID NO 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
FB Page - Sarah Body Food

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN

NAK JANA INCOME 4 ANGKA?? MINAT DENGAN KERJA DIRUMAH? MAHU BISNES SENDIRI TANPA MODAL YANG BESAR?? DI SINI ADA JALANNYA...PM SAYA UNTUK INFO LANJUT...(segalanya bermula disini...)

                                         Jom TRY RANGE Shaklee yang lain...
                                Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda...