Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Tuesday, September 24, 2013

Berat naik mendadak ketika mengandung? Jangan risau SET HAMIL SHAKLEE boleh bantu anda...

Salam...

Hari ini menjengah blog Kevin Zahri yang hensem gile tu...sesapa yang tak kenal tu boleh tanya Mr Google sekarang ye...

Then ada satu Question from seorang insan ini mengenai masalah berat naik mendadak ketika mengandung....saya pasti ramai antara anda yang menghadapi masalah ini kan??

Jom kita baca sini...


" [ Berat naik mendadak ketika mengandung walaupun kawal kalori? ] "

Ni Question nya:

" Hi Kevin, my weight before pregnant is 49kg. At some point within my pregnancy, berat I naik 4.8kg in 6 weeks, and ada 1 bulan tu sampai 3.1 kg sebulan. Now berat badan I dah 60kgs, pregnancy baru mencecah 6 bulan. 

Memang kena marah dengan nurse but then I macam confused sebab I only add another 300-500 calories from my DCR (from 1200 cal). Dah 2 kali I kena test for diabetes but then my glucose reading is only 3.8 setiap kali test. My friends pun kebanyakannya kata I tak nampak gemuk sangat tapi perut memang besar lah..

I have another 3 more months to go and if my weight continuously naik 3kg per month, apalah nak jadi.. Mesti mencecah 70kg nampaknya ni.. I will deliver my baby through c-section and it will become harder to me sebab nak start exercise after delivery mesti kena ambil masa sikit sebab kena baikkan luka dalaman I dulu.. 

Memang kena bukak balik ebook ‘ How to lose 5 kgs in 5 weeks’.. I’m now trying to reduce angka berat badan yang menaik setiap bulan tu. 

Untuk turunkan berat badan semasa pregnant macam impossible pula sebab baby is growing rapidly now.. What’s your view ya Kevin..

I will join your Jom Kurus Workshop in Johor Bahru this 20th January. Hope to see you there.."


Dengan bagusnya Kevin reply dengan :

" Hello,

Terima kasih for your question. Kawalan kalori semasa pregnant tu memang bagus dan langkah untuk menambah 300-500kcal sehari tu memang tepat kerana anda perlu bekalkan tenaga bonus kepada fetus anda.

Now, peningkatan berat badan bukan soal bayi dan lemak badan anda semata-mata. Banyak lagi perkara lain yang perlu diambil kira – terutamanya peningkatan air (water retention) semasa hamil, saiz fetus dan lain-lain.

Berikut adalah carta am untuk mengetahui dari dan ke mana perginya penambahan berat badan seorang wanita sepanjang hamil 9 bulan."


Penambahan Berat Badan semasa Hamil 9 bulan 



Komponen yang menyebabkan kenaikan berat badan semasa hamil ialah :






Tahukah anda...istilah makan untuk dua orang adalah tidak wujud semasa mengandung...sebab selalu tengok ibu mengandung ni kadang kadang ikutkan saja selera makan yang membuak buak tu tanpa fikir akan akibatnya bila selepas bersalin nanti...banyak yang kata ..."ala nanti pantang betul betul boleh la turun balik..." ni kata kata yang selalu di dengar...tapi tahukah anda sesuatu yang dah naik payah dah nak turun...betul tak??? Pernah tak anda dengar minyak yang naik RM 0.20 tu akan turun balik??? Tak pernah kan?? Jadi mengapa perlu biarkan berat anda tu naik sesuka hati je....

Tapi jangan risau..SHAKLEE boleh bantu anda untuk HAMIL dengan lebih sihat juga tidak membebankan badan anda dengan berat yang mendadak...HAMIL tapi still LANGSING....best kan?? Jom dapat SET HAMIL anda sekarang....Harga menarik sepanjang minggu ini...

PM saya @


MAISARAH | SID No 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
LIKE >>> FB Page - Sarah Body Food
Email  >>> sarah.anothai@gmail.com

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN

Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda