Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Tuesday, December 31, 2013

CARA MENERAN KETIKA MELAHIRKAN/ BERANAK

Salam...

Mau buat sharing TIPS lagi..hari ni tentang CARA MENERAN KETIKA NAK MELAHIRKAN...pasti ibu ibu yang 1st time nak melaluinya akan berdebar debar kan??

Tips meneran? Ye. Tips meneran ketika berlaku kontraksi saat-saat untuk melahirkan bayi, atau dalam bahasa mudah, 5 cara meneran ketika kita sedang sangat mahu beranak!!

Actually, lama dah saya berhajat nak share  5 CARA MENERAN KETIKA BERSALIN nih..sejak saya berjaya melahirkan anak sulung saya secara normal, Alhamdulillah.. Walaupun anak sulung memang tak ada experience & pengalaman tapi saya berjaya lakukan.

Sebenarnya, memang ada cara-cara tertentu / kemahiran dan tips yang perlu kita tahu, belajar,faham dan berlatih untuk meneran dengan cara yang betul ketika bersalin normal. 




Antara points yang penting tersebut ialah:

1 # : PERNAFASAN

Latihan pernafasan memang lah sangat-sangat penting. Nampak remeh. Tapi latihan yang berulang kali dapat membantu kita mengawal pernafasan ketika saat saat anak meneran. Jangan ingat masuk pertandingan menyanyi je yang perlu buat latihan pernafasan.. Kita yang mak buyong pun kene rajin rajin praktis pernafasan.

Bagaimana eh nak buat?

Mudah sahaja latihannya. Tarik nafas sepanjang mungkin dan cuba tahan nafas.

Rationalnya latihan pernafasan ni: 

Ketika meneran nanti..Kita perlu tarik nafas sepanjang yang mungkin, kemudian kita meneran/push sehabis teran yang kita boleh, TANPA MENCURI NAFAS ketika meneran..Ingat tu..Memang TAK BOLEH MENGELAT!! Curi nafas ketika meneran, akan membuatkan kepala baby tu termasuk semula ke dalam.. 

Selain dari TAK BOLEH curi tarik nafas, Ketika meneran pun tak boleh hembus nafas..kalau anda degil jugak, ini akan menyebabkan anda kehilangan tenaga ketika meneran dan akhirnya menjadi letih. 

p/s: actually, ketika meneran ni, tak perlu menjerit pun..itu lebih baik. menjerit ketika meneran mebuatkan tenaga anda dibazirkan dan menjadikan diri anda lebih tension...Anda akan lebih FOKUS bila anda meneran tanpa menjerit.

Kebaikan DTX Complex Shaklee

Salam semua...

Tadi customer nak repeat order HERBLAX & nak beli DTX Complex untuk detox hempedu...Dan ini adalah 1st entry saya tentang DTX Complex...ok jom baca sikit tentangnya...

Mungkin jarang kita mendengar nama DTX Complex Shaklee ini di sebut-sebut, kerana, kita sering mengaitkan supplemen untuk perkara-perkara yang sering berkaitan dengan kehidupan seharian kita sahaja. DTX Complex Shaklee tergolong dalam kumpulan sebagai supplemen cadangan untuk kesihatan hati.




Jadi, apa kata kita terokai apakah perbezaan DTX Shaklee… (^_^)

Sumber : Buku Nutrisi Shaklee


Perbezaan DTX Shaklee
  • Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam DTX Complex Shaklee; ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati.
  • DTX Complex Shaklee mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin.
  • Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada Schizandra dan cendawa Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)

Monday, December 30, 2013

CARA KURUSKAN BADAN...CINCH SHAKE LOSS SHAKLEE boleh bantu anda!

Salam Isnin semua...

Nak bagi CARA KURUS BADAN la pulak hari ni...

Jom baca semua....:)

Ingin kuruskan badan dengan cepat dan mudah? 

Berikut adalah 10 cara untuk membantu anda kurangkan berat badan di Malaysia.




TIPS KURUSKAN BADAN

Mari kita bermula dengan tip-tip diet dan pemakanan.

1) Makan 5-7 hidangan kecil berbanding tiga hidangan besar. Ini bukan sahaja dapat mengawal nafsu pemakanan dan malah memastikan tenaga anda berterusan sepanjang hari.

2) Jangan skip hidangan. Ia tidak akan membantu anda kuruskan badan kerana 1. nafsu makan akan bergelora dan 2. metabolisma badan akan menurun.

3) Kenali keperlukan kalori seharian anda. Ramai yang tidak mengenali keperluan kalori seharian masing-masing. Tapi kalau tak tahu, macamana nak mengawal kuantiti pemakanan?!

4) Roti canai … hmm berapa kalori tu? Pastikan anda kenali kandungan kalori-kalorie makanan dan minuman seharian anda. Gunakan laman web seperti Cekodok.com untuk panduan percuma.

5) Elakkan kalori daripada minuman. Ini adalah tip kuruskan badan yang paling senang. Dengan hanya gantikan minuman bergula seperti teh ais, milo, soft drink dan lain-lain dengan air bebas gula, anda boleh kurangkan lebih kurang 10kg dalam setahun. 

6) Minum air mineral. Air tidak mengandungi apa-apa kalori dan tidak boleh menambahkan berat badan untuk jangksa masa panjang. Tapi elakkan pengambilan garam berlebihan kerana ia akan menambah takungan air badan anda.

7) Jangan makan buah-buahan dengan berlebihan. Walaupun buah-buahan mengandungi vitamin dan mineral, ia juga mengandungi kalori (gula) yang boleh menggemukkan.

8) Segenggam tangan karbohidrat. Samada anda makan nasi, roti, mee mahupun kentang (semua sumber karbohidrat), pastikan saiz hidangan tidak melebihi segenggam tangan. Kalau tak kenyang, tambah lauk.

9) Pastikan kuantiti pengambilan protein cukup. Sebagai panduan pastikan anda mengambil 2-2.5g untuk setiap kg berat badan anda. Also ingat, protein lebih mengenyangkan berbanding karbohidrat.

10) Kawal nafsu makan! Satu-satu cara untuk mengawal nasfu adalah dengan memastikan ia tidak dapat peluang untuk kembang. Kalau nafsu makan sudah datang, maka sudah terlewat. 

Friday, December 27, 2013

IKAN KAYA OMEGA 3...Ikan baik untuk JANTUNG anda!!

Salam Jumaat semua...

Best betul la hari ni..pagi pagi lagi bos amik sebotol Vitalea...customer confirm order worth dekat RM360...ada pulak yang bertanya nak suh COD ke Bandar Tun Razak..nak macam macam vitamin pulak tu...Ya Allah syukur sangat atas rezekiMU...

Ok tu mukadimmah je..Meh la baca sini tentang IKAN BAIK UNTUK JANTUNG...Penulisan oleh Dr Norman Mohd Norawi yang merupakan Pengamal Perubatan Am Pengkhususan Anti Penuaan & Perubatan Regeneratif di petik dari mymetro...

*****************************************
IKAN baik untuk JANTUNG...KAYA OMEGA 3...





" Di antara punca kenapa amat susah menurunkan paras kolesterol adalah kesilapan dalam pemilihan makanan seperti makan makanan tinggi karbohidrat, gula berlebihan, lemak tepu, makanan tinggi dengan ‘asid lemak trans’ dan makanan proses selain kurang aktiviti fizikal.

Hakikatnya jika makan punca kolesterol tinggi, maka cara terbaik untuk mengawal paras kolesterol ialah dengan makan makanan yang boleh menurunkan paras kolesterol. Terdapat banyak kajian sains dilaporkan dalam jurnal perubatan yang membuktikan pemakanan ikan boleh membantu menurunkan paras kolesterol darah.

Thursday, December 26, 2013

Kenali TANDA TANDA AWAL MASALAH KESUBURAN

Salam semua...

Nak sharing Info lagi...Jom tambahkan ilmu bagi yang kurang pengetahuan & pengalaman boleh baca ni untuk tingkatkan ilmu anda...:) 


Fakta Kesuburan



Faktor - faktor ketidaksuburan

Adakah kitar haid anda tidak teratur?

Jika kitar haid anda kurang dari 24 hari atau lebih daripada 35 hari, atau juga tidak tetap jumlah harinya, anda perlu rujuk kepada doktor. Kitar haid yang tidak teratur boleh jadi satu simtom kepada masalah ovulasi.


Adakah anda mengalami sebarang pendarahan?

Jika terdapat sebarang pendarahan yang kuat atau pendarahan yang berbeza-beza dari segi warna dan kekerapan, ia bukanlah satu petanda yang baik. Segera rujuk kepada klinik-klinik berdekatan.

Fungsi VITAMIN E & Kebaikan VITAMIN E SHAKLEE

Salam semua...

Semalam blog senyap sepi...Hari ni nak post pasal VITAMIN E...
Jom tengok FUNGSI & KEBAIKAN nya...

Cantiknya warna Vitamin E nihh..macam coklat la pulakkk........silap silap FIRAS masuk mulut...

FUNGSI

Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. 

Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. 

Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan  perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.

Tuesday, December 24, 2013

Tanda-tanda awal KANSER yang perlu diberi perhatian...AWAS!!

Salam...

KANSER PEMBUNUH...KALAU TAK KENAL PASTI AWAL AWAL...

Kanser merupakan salah satu penyakit maut dan ditakuti ramai orang. Tetapi sebenarnya kanser boleh ditangani jika dikenalpasti sejak awal. Untuk itu, ada beberapa tanda-tanda kanser yang perlu diberi perhatian dan tidak boleh diabaikan.





FAQ Shaklee Collagen Powder..terjawab tanda tanya anda!

Salam semua...

Hapdate lagi...kali ni tentang SHAKLEE COLLAGEN POWDER pulak....ni FAQ tentang SCP yang selalu jadi tanda tanya anda semua...meh baca sini mungkin boleh terjawab kemusykilan anda...





1) Apa istimewanya collagen Shaklee?

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal)





2) Macam mana bentuk collagen Shaklee? Serbuk ke pil?

Ianya berbentuk serbuk yang mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran. I kotak mengandungi 15 sacet di mana setiap sacet mengandungi 15mg. 


3) Tahan berapa lama collagen Shaklee?

Untuk kesan yang lebih optimum, disarankan ambil 1 sacet setiap hari. Jadi untuk satu kotak penggunaan selama 15 hari. Walaubagaimanapun, pengguna boleh juga ambil selang sehari (untuk 30 hari penggunaan). 

Suplemen Shaklee untuk MIGRAIN / PENING KEPALA

Salam...

Subuh bangun awal terus terasa nak update blog yang dah lama bercuti..sebab tuan punya blog bercuti sakan balik kampung bagai jadi blog of coz tak terupdate kan...

Jadi mood pepagi ni memangnya meronta ronta nak coret kat sini...

Jom baca kisah tentang pengguna Shaklee juga seorang blogger tentang SAKIT KEPALA & SHAKLEE...


" Sebelum ni, aku ada buat satu entri tentang Keyword " pening kepala vitamin shaklee "
Then, ada sorang reader yang tinggalkan komen menyatakan mungkin orang tu tengah cari suplemen untuk pening kepala agaknya. Owh, kenapa la aku tak terfikir yang tu. Jadi, hari ni aku nak share dengan korang suplemen apa yang sesuai untuk anda2 yang kerap mengalami pening/sakit kepala ni.
Sebenarnya, aku sendiri kerap mengalami pening/sakit kepala ni. Aku akan rasa pening serta mual2 bila makan sesuatu yang terlalu manis atau terlalu masin. Sakit kepala pula aku alami bila terlalu lama dalam kenderaan, kena panas, penat sangat atau kurang tidur. Pertama kali aku cuba suplemen Shaklee, aku memang cari suplemen yang boleh reduce atau elakkan dari kena sakit kepala sebab aku kan naik bas 2 minggu 2 kali. Setiap kali balik kampung, mula la. Sakit kepala amat. Sampai tak boleh nak buat apa kerja pun. Makan panadol pun tak jalan. 


Apa suplemen Shaklee yang aku amalkan? Ini dia.
B Complex
OsteMatrix

Apa kaitan 2 jenis suplemen ni untuk pening/sakit kepala?

First, kita fokus pada B Complex. B Complex ni ada yang kata merupakan vitamin anti stress. B complex dikatakan dapat mengawal emosi serta tekanan. Tekanan boleh mendatangkan rasa sakit kepala. Disinilah B Complex dapat membantu. Selain tu, B Complex penting untuk kesihatan urat saraf yang juga menjadi punca sakit kepala.
Second, OsteMatrix. OsteMatrix merupakan suplemen Kalsium serta tambahan Magnesium dan Vitamin D. Kalsium juga penting untuk urat saraf yang sihat. Kalsium serta Vitamin D juga dikatakan dapat melegakan sakit sepala.

Dua suplemen yang dinyatakan ni bukan sahaja sesuai untuk mereka yang mengalami masalah pening/sakit kepala malah AMAT DICADANGKAN untuk wanita yang kerap mengalami PMS (sindrom pra haid). Kalau rasa tiap-tiap bulan tu, setiap kali 'datang bulan' rasa angin je satu badan, elok ambil suplemen ni. Juga bagi mereka yang kerap mengalami senggugut.

Wednesday, December 18, 2013

Basic-H Shaklee pelbagai kegunaan...

Salam semua...

Tadi post pasal GIVE AWAY yang pertama kali di adakan di blog ini...tengok macamane sambutannya ye...

Sekarang ni banyak orang bercakap tentang green-living, natural-living, organic dan sebagainya. Dah ramai yang back-to-basic, misalnya mengamalkan penyusuan ibu (breastfeeding), menggunakan lampin kain (cloth diapers), kitar semula (recycle) dan sebagainya.

Di sini saya nak berkongsi pencuci serbaguna (memang serba guna sgt2, saya sukakannya!) yang dibuat dari bahan organik, tanpa fosfat, bio-degrable, tiada toksik, dan yang bestnya boleh digunakan dengan selamat tanpa perlu membilasnya.




Apakah kegunaan Basic-H yang istimewa ini:

Sebagai pencuci
Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
Cuci kesan gris dan minyak
Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau

Merendam sayur & buah
Bukan sahaja memisahkan bendasing dari sayur/buah, tapi juga meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut

Kegunaan keluarga
Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
Memandikan bayi dan kanak-kanak (thanks to Ibu Kauthar).
Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
Untuk jerlum/sponging semasa demam. Saya juga gunakan bila anak2 mula rasa ‘dedar’ (nak mula demam) dan beri satu sudu air Musoffa. Alhamdulillah suhu badan akan turun (not advisable kalau dah strike to 38 degree).
Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk (thanks to Ibu Kauthar).
Sebagai pencuci tangan.
Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema

DECEMBER GIVE AWAY dari Sarahbodyfood ...:)

Salam semua...

Sempena penghujung bulan 12 ini saya ingin membuat 1st Give Away untuk follower juga pengunjung setia SarahBodyFood...diam tak diam dah dekat 6 bulan umur blog ini...cepat masa berlalu...

Kepada follower dan pengunjung tegar blog saya ini TERIMA KASIH tak terhingga saya ucapkan..jadi jom join GIVE AWAY yang pertama kali di anjurkan di blog saya ini. Mana tau boleh dapat hadiah kan?? Hadiah memang best tau!! :)

Untuk nak bagi semangat anda nak JOIN GIVE AWAY ni...saya tayang dulu HADIAH BEST ini...


TADDAAA!!!!

Harrods Shopper Bag Confetti London

Dimensions: 29cm (L) x 35cm (H) x 11cm (D)
Handle length: 13cm
Material: 100% PVC  with polyester lining
2 top handles
Compartments: one main compartment and one inner zippered pocket
Closure: hook-and-loop fastener


Tuesday, December 17, 2013

KOLESTEROL BAIK & JAHAT....APA BEZA NYA??

Salam semua...

Today nak story tentang KOLESTEROL...tapi versi omputih...baca la ye...

**************************************
Good and Bad Cholesterol...What is the different?

There are many false beliefs regarding good and bad cholesterol and their effects. Many people don’t know that cholesterol is mandatory for normal body functions. It becomes lethal only when it exceeds its normal level. But what exactly is cholesterol?

Cholesterol

Cholesterol is an organic waxy substance, classified as a steroid of fat. For the biosynthesis purposes it is used as a precursor of  steroid hormones.  Cholesterol is present in our body and performs many functions. It is essential for the proper development and maintenance of our cells and also controls the permeability of cell membranes. It supports the metabolism of fat-soluble vitamins, produces vitamin D in skin in the presence of sunlight and helps in the production of bile and hormones.

We derive cholesterol from foodstuff  like meat, fish, eggs, milk, milk products etc. and it is also produced inside our body by the liver. Finally, cholesterol thus derived and produced enters into blood. As cholesterol molecules are insoluble in blood, certain protein substances called carrier lipoproteins help them to travel to the various parts of our body. Lipoproteins are a combination of lipids and proteins. They are able to carry cholesterol molecules to their target destinations.

Monday, December 16, 2013

KEBURUKAN MINUMAN RINGAN AKIBATNYA OBESITI, MASALAH KARDIO, MASALAH BUAH PINGGANG...

Salam semua...

Belum nak pulang marilah pulang ni..nak kongsikan tentang KEBURUKAN MINUMAN RINGAN aka SOFT DRINK...

Nak translate ambil masa & takut isinya tak berapa nak betul..jadi korang baca yang versi Omputih je la ye...yang penting maksud tercapai & faham...:)


2
Soft drinks are consumed in huge amounts all over the world. They go with all types of food, alcoholic beverages, as well as on any occasion. There are a variety of these drinks in various colors, flavors and calorie content. As a result of increased sedentary activities in the modern world, its consumption is preferred over water consumption due to its taste, feeling and effect of advertisements.  

COMPOSITION
Many of these soft drinks contain carbonated water, sweetening agent, caffeine, flavoring and coloring agent. Majority of the brands are colas, other flavors include orange, lemon and citrus. The commonly used sweetening agent is high fructose corn syrup. This is preferred over sugar as it is sweeter and economical. Phosphoric or citric acid is added to increase the punch felt in the mouth. The addition of carbon dioxide to the drink increases its carbonic acid levels thereby further increasing its acidity. Caffeine acts as a stimulant. The preservatives used include sodium benzoate, sodium citrate and potassium sorbate.

Penyusuan Susu Ibu Bekerja: Tips Hebat!...SET 3M BOLEH BANTU ANDA!!

Salam semua...happy Monday!!

Nak bercerita tentang Penyusuan Susu Ibu bagi Ibu ibu yang berkerja...

Ibu bekerja bukan halangan beri susu badan. Sebelum naik kerja, ibu perlu tahu cara penyusuan susu ibu bekerja. Ini akan membantu ibu lebih yakin naik kerja dan terus menyusukan anak. Jika betul pengendalian penyusuan ibu bekerja. Bukan saja susu cukup, malah ibu mampu membuat stok susu untuk si manja.


1- Langkah sebelum cuti bersalin

Boleh mula berbincang dengan bos mengenai keputusan ibu mahu terus menyusukan anak. Juga cari 'geng ibu menyusu' di pejabat. Jadi ibu taklah rasa janggal atau semacam. Apa yang perlu dibincangkan dengan bos adalah:

  • waktu mengepam susu atau waktu keluar menyusukan anak
  • kemudahan mengepam susu di waktu pejabat
  • waktu bekerja yang lebih anjal (jika ada)
  • persefahaman rakan sekerja bagi memudahkan penyusuan susu ibu bekerja (kongsikan kebaikan susu ibu dengan rakan-rakan)

Niat untuk menyusukan anak perlu lah ditanam sejak dari anak dalam rahim lagi...

Friday, December 13, 2013

OMEGA GUARD & NUTRIFERON SHAKLEE rawat ASMA ANDA DENGAN EFEKTIFNYA!!!!

Salam Jumaat...

Musim tak menentu selalu akan menyebabkan & mengundang sakit pada kita semua...anak anak lah yang selalu dapat penyakit kan??

So hari ni nak share tentang NUTRIFERON & OMEGA GUARD untuk RAWAT ASMA...

Jom baca TESTIMONI ini..




Thursday, December 12, 2013

Makan OMEGA GUARD SHAKLEE untuk short cut dari MAKAN SALMON SETIAP HARI...

Salam Khamis semua dear...

Perut kenyang senang hati ni...lunch lagi memang SUPERB sebab ambience pun amat best kat Royale Chulan KL...hotel pun memang terbaik la the lowest rate RM 700++ (ko mampu??) ...tunggu la I dah naik rank tinggi nanti ye...

Lunch lagi BAKED SALMON...Woaahhh...memang sedap la...tak tau la saya berapa RM sepinggan ye...Jom layan dulu la...


Sesuai sangat la sempena PROMO OMEGA GUARD SUPER DUPER RUNTUH ni...Omega ada 90 Kapsul harga PROMO RM100 tak sampai..sebiji jatuh RM 1.10 lebih kurang je...tapi kalau nak khasiat OMEGA melalui makanan mungkin kena belanja sekitar RM 10 - RM 15 juga kot itu pun kalau masak sendiri...kalau order kat restoren tak kurang RM 20 juga kan?? 

Murahnya OMEGA GUARD ni kan?? tapi masih ada yang kata mahal...disebabkan saya seorang QS saya amat pandai nak berkira kira benda yang macam ni hokeyyy...

Jadi solution sebotol OMEGA untuk SATU RUMAH adalah amat menjimatkan tau...Manfaatnya banyak sesangat antaranya...

Wednesday, December 11, 2013

Tuesday, December 10, 2013

COQ HEALTH PLUS SHAKLEE boleh LEGAKAN SAKIT SARAF PESAKIT DIABETIS....

Salam Selasa semua...

Today nak share something different dari yang sebelum ini...

Lately saya selalu baca & follow DR ZUBAIDI website tentang kesihatan ini...then today nak sharing with uollss tentang SAKIT SARAF...

Jom baca Q & A dalam laman DR ZUBAIDI tentang PESAKIT DIABETIS YANG MENDERITA SAKIT SARAF...


Soalan ini diajukan oleh seorang anak yang prihatin tentan kesihatan ayahnya...Ayahnya pesakit diabetes & selalu mengadu tangan & kakinya selalu berasa sakit seolah olah dicucuk dengan jarum...pegang gelas pun tak mampu & terlepas pecah juga sukar nak lelapkan mata untuk tidur....

Monday, December 9, 2013

PERBEZAAN ANTARA UBAT DENGAN SUPPLEMENT...Jangan KONFIUS ye...:)

Salam...

Hai hai semua... Dah petang Isnin dah...ada masa sikit ni nak cilok² update blog la...actually entry ni dah memang siap draft cuma nak make up sikit untuk di post je...

Orang selalu salah anggap Supplement ni Ubat...jadi adalah amat penting untuk anda memahami dua term yang berbeza ini supaya pemahaman anda tentang makanan kesihatan lebih jelas ye...jika tak faham memang boleh jadi salah faham la...

Ok jom baca beza dua benda alah ni....

Medicine ( Ubat )



1. Ubat sama sekali ganjil dengan tubuh badan. Mereka tidak menjadi sebahagian daripada tisu-tisu kita, tidak juga menyumbang bahan-bahan berkhasiat.

2. Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi –fungsi secara menggangu tindakan biokimia dan proses enzim.

3. Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan, kebanyakkan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan ganguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, ganguan penglihatan, ganguan mental, bintik-bintik merah, telinga berdengung, ganguan penghadaman, dan akhirnya kematian.

4. Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh mengangu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan-kesan sampingan.

5. Ubat baik dimakan biasanya dipertengahan waktu makan untuk mengelakkan hal yang saling mempengaruhi atau pencairan oleh kesan daripada makanan.

6. Ubat berkemungkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh.

7. Ubat menghasilkan kesan kepada setiap orang. Tidak kira apa keadaan seseorang itu. Seseorang boleh merasai kesan pengambilannya.

8. Ubat bertindak cepat dan menakjubkan, sering mengasar.seseorang boleh menerima kesanya dalam jangka masa yang pendek beberapa minit atau jam.

TESTIMONI ESP, ZINC, CARATOMAX ~ LUKA OPERATION BAIK DENGAN PANTAS.....

Salam semua...

Today nak story mory tentang LUKA OPERATION yang lambat baik...mesti anda yang baru lepas operate tak kira sikit ke banyak ke lukanya nak cepat baik kan?? Bila dah baik tengok parut sakit mata pulak kan?? Untuk dua masalah ini memang SHAKLEE tersayang boleh tolong anda la..:)

Jom layan TESTIMONI seorang pesakit KANSER USUS yang sudah di operation & bari habis rawatan radiotherapy ni....


Testimoni ini di ambil dari Blog Dr Malinda...beliau seorang doktor & juga pengedar Shaklee..:)

Untuk merawat LUKA ni pesakit ini telah mengambil ESP + Zinc + Caratomax & hasilnya memang SUPERB!!!

Jadi untuk yang ibu bersalin Caesarean, undergo surgery sebab kanser, potong kaki diabetes, luka accident ke & apa apa je yang menyebabkan LUKA bolehla ambil these 3 PRODUK from Shaklee...

Saturday, December 7, 2013

Bagaimana OMEGA GUARD SHAKLEE Membakar LELEMAK?

Salam petang sabtu semua....

Petang petang ni ramai yang tengah bersantai bersama keluarga kan??
Best kan? Saya ni cepat cepat menaip sebab anak tengah tidur so curi curi masa nak ber update entry..

Pernah terfikir tak macamana agaknya OMEGAGUARD SHAKLEE buat kerja dalam badan kita ni ye?


Jom baca & tambah ilmu anda...

Rahsianya ada pada fatty acid iaitu asid lemaknya.
Asid lemak omega 3 ini membantu meningkatkan paras hormon "leptin".

Leptin adalah hormon yang bantu mengawal selera makan.
Jika paras leptin dalam badan adalah tinggi maka selera makan kita akan berkurang.Leptin ini juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, maka cepatlah lemak dibakar di mana akan membantu kita untuk kurangkan berat.

Friday, December 6, 2013

TESTIMONI OMEGAGUARD ~ DAH KURUS BOLEH PAKAI BAJU KEBAYA...SEJUK SEJUK KAKI TANGAN DAH HILANG..:)

Salam...

Bersiaran lagi...Marathon update today...:)

OmegaGuard dari Shaklee Corporation merupakan sebuah produk unggulan yang banyak ditunggu-tunggu oleh para wanita, khususnya yang baru bersalin dan ingin kembali melangsingkan badan.

OmegaGuard juga membantu mengontrol rasa lapar dan membantu kita minum air dalam jumlah banyak untuk menghilangkan rasa dahaga dan secara tak langsung sistem dalam tubuh berfungsi dengan baik kerana mendapat air secukupnya. 

Jom baca testimoni dari beberapa orang wanita di bawah ini yang telah mendapatkan manfaat dari OmegaGuard :


# 1 ~ Suami tegur badan dah kurus...boleh pakai baju kebaya dah... 


OMEGAGUARD UNTUK WARGA TUA YANG SAKIT SENDI, DARAH TINGGI, KOLESTEROL TINGGI

Salam semua...

Dah petang dah...ada masa sikit sebab lunch yang panjang ni boleh la update blog...

Geram rasa hati ni bila tadi tengok ramai lelaki islam masih dok makan makan sedangkan sepatutnya tempat mereka kat masjid untuk solat jumaat...terkilan..jika yang itu pun tak dapat nak lengkapkan macamana la yang lain...Kesian betul...salah sapa ye?? Just wondering...Kenapa boleh jadi begitu? 

Ok la jom masuk ke cerita Shaklee pulak...Wah fenomena betullah Shaklee ni lately...korang perasan tak memang semua orang macam sembangkan benda ni je...seminggu yang lepas dalam komuter orang berkata kata tentang Shaklee time saya dalam komuter...semalam pulak orang sebelah saya jinjit woven Shaklee & tengok dari caranya dia beli Shaklee sebab yang kat dalam pun ada plastik shaklee (maybe la SID baru COD kat dia...sempat la jeling jeling manja sikit kat isi beg tu nampak la warna biru biru...ESP la ape lagi..banyak juga minah tu beli)....semalam juga satu text sms tentang customer saya yang tanya tentang bisnes shaklee ni best & untung ke? Haha...makin lama makin HOT la...sukee sukee..i loikeeeeee!! Terbukti la FENOMENA SHAKLEE dah merebak serata MALAYSIA la....TERBAEEKKK!! 

Close cerita atas ni..Jom masuk cerita OMEGAGUARD pulak....Omega oh Omega...SAKIT SENDI, DARAH TINGGI, KOLESTEROL TINGGI, ASTHMA, BATUK, KANSER, GOUT...semua boleh guna tau....Meh tengok sini...




Banyakkan benefitnya...Sebotol ni bagi manfaat seluruhnya tau...worth kan?? Apa itu OMEGA boleh baca sini....