Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Thursday, September 5, 2013

SET HAMIL SHAKLEE sangat lengkap untuk IBU HAMIL

Assalamualaikum semua...


Artikel di bawah ini dipetik dari Majalah PaMa edisi Mei 2013...Ni majalah kegemaran saya ni...baca sejak dari mengandung sehingga sekarang...banyak manfaat dari majalah ini tau...so kat sini saya kongsikan PEMAKANAN SIHAT UNTUK IBU HAMIL...



Antara intipatinya adalah tentang panduan nutrisi yang diperlukan oleh ibu hamil yang terdiri daripada :
  • Vitamin B Complex
  • Vitamin D
  • Vitamin E
  • Asik Folik
  • Zat Besi
  • Kalsium
  • Protein
Semua vitamin di atas perlu di ambil oleh ibu hamil tetapi dalam hidup yang serba moden ini agak sukar untuk ibu hamil mendapatkan nutrisi-nutrisi yang lengkap dengan semua vitamin yang diperlukan...

Maka untuk memudahkan ibu hamil dalam rangkaian SHAKLEE telah terdapat semua vitamin yang diperlukan seperti di atas...SET HAMIL SHAKLEE sudah lengkap...maka ibu² tak perlu gusar lagi...



SET HAMIL 1ST TRIMESTER MENGANDUNGI:


~ Multivitamin(Vita-lea) ~

Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.

~ B Complex ~
Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.


~ Vitamin C(Chew C Vita Plus) ~

Vitamin C untuk mengelakkan dari selesema, batuk, demam.   

~ Kalsium(Ostematrix) ~
Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.




SET HAMIL 2nd & 3rd TRIMESTER MENGANDUNGI :

SEMUA yang dalam SET HAMIL 1st TRIMESTER  di tambah dengan :

~ Omega -3(Omega Guard) ~

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.



Untuk kesihatan yang optimum bagi Ibu hamil disarankan ADD ON :



~Energy Soy Protein (ESP)~ mempunyai banyak kebaikan :

1)ESP adalah supplement terbaik untuk penyediaan badan ke arah proses penyusuan bayi kelak (unless memang kita tidak pasang niat utk breastfeed baby kita). Tidak dinafikan ada segelintir ibu-ibu yang mengalami masalh tiada susu, jadi, ini dia penyelesaian terbaik. (Selain dari konsep Demand vs Supply)

2) Membantu ibu-ibu mendapatkan extra energy dalam keadaan hamil. Agar ibu-ibu tidak merasa letih dan tidak larat.

3) Membantu meningkatkan sistem imun badan ibu, oleh itu ibu merasa lebih sihat dan jarang dijangkiti penyakit.

4) Ibu hamil yang pernah mengambil ESP mengatakan berat mereka lebih mudah/cepat turun selepas bersalin.

5) Kulit ibu lebih halus.

6) Boleh diminum berterusan sehingga selepas kelahiran bagi memulihkan luka dalaman.

7) Membantu aliran darah ibu yang juga semakin bertambah.


Haa...nampak macam best tak?? lengkapkan SET HAMIL SHAKLEE ni..

Jika masih belum percaya akan kebaikannya..Jom baca testimoni ini :


Testimoni  ~ LEBIH BERTENAGA, TIADA RASA LOYA, LEBIH CERGAS, KULIT LEBIH CANTIK TANPA PIGMENTATION





Kesimpulan dari testi ini si ibu merasakan dirinya :

  • Lebih bertenaga
  • Tiada rasa loya
  • Lebih cergas
  • Kulit Lebih Cantik tanpa Pigmentasi


Pengalaman bersalinnya pula :

Proses bersalin anak ke 3 ini amat mudah, dan cepat, masih bertenaga walaupun sudah sampai saat melahirkan, sakit kontraksi berlaku sangat sekejap, bukaan serviks buka sangat cepat dari 7 cm ke 10 cm dengan amat singkat...

Untuk baby nya pula:
Kulit halus mulus, putih merah, uri cantik, luka perinium sangat minima & proses jahitan sangat mudah....

Untuk susu pula :
Susu badan terus mengalir sejurus melahirkan...dan baby tido kekenyangan... 

BESTKAN???

Anda ingin mencuba? Hubungi saya untuk info lanjut & dapatkan konsultasi percuma selepas membuat pembelian dari saya. Jangan malu jangan segan PM saya je ye..

MAISARAH | SID NO 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
FB Page - Sarah Body Food

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN

MAHU JANA PENDAPATAN DARI RUMAH...SUDAH FEEDUP KERJA MAKAN GAJI OR GAJI SERING TAK CUKUP MENJELANG TENGAH BULAN...MUNGKIN BISNES INI BOLEH BANTU ANDA MERINGANKAN BEBAN KEWANGAN ANDA...BERMINAT TAHU LANJUT BOLEH PM SAYA.



Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda