Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Thursday, July 25, 2013

Apa Ada Dalam SET KESUBURAN SHAKLEE??

Assalamualaikum...

Dah 3 hari tak update blog...arini mesti buat entry...sebagai ibu ini kalau nak mengarang blog ni memang selalunya saya akan buat pada waktu malam dalam pukul 12 lebih sebab masa tu mesti banyak idea & kurang gangguan. 

Tak mau merepek banyak..jom straight to the point je...arini nak story mory tentang SET KESUBURAN SHAKLEE....

Kalau customer tanya set kesuburan Shaklee ada apa barang dalamnya??? mula-mula saya mesti kena google dulu ape yang sesuai untuk dicadangkan kat tuan punya badan...untuk harini saya nak cerita tentang :


GLA Complex - B Complex - Vita E - Zinc ADALAH UNTUK VITAMIN DALAM SET KESUBURAN SHAKLEE...

Untuk KESUBURAN WANITA & KESUBURAN LELAKI


Fungsi - fungsi vitamin yang ber4 ini ialah:



GLA COMPLEX SHAKLEE
*********************
Membantu menstabilkan hormon
Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan (menghasilkan cecair serviks)
Melegakan PMS (sindrom pra-haid/senggugut) – abdominal pain,
breast pain
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri bagi
mengelak risiko keguguran

B COMPLEX SHAKLEE
************************
Mengurangkan stress
Menambahkan tenaga
Mengandungi asid folik untuk wanita hamil
Meningkat konsentrasi
Mencegah anemia

VITAMIN E SHAKLEE
*******************
SEX Vitamin
meningkatkan kualiti & meningkatkan "sperm count"
Membantu dalam masalah "mati pucuk"
Meningkatkan libido (keinginan seks)
Mengurangkan risiko keguguran ketika hamil bagi wanita.

ZINC COMPLEX
*************
Meningkatkan fungsi organ seksual
Menghasilkan sperma yang lebih berkualiti & sihat
Membantu memekatkan air mani
Meningkatkan jumlah sperma
Meningkatkan keaktifan sperma (motility sperm)
Membantu melindungi sperma dalam menentang bakteria dalam
vagina.
Mencegah dari kemandulan


Cara pemakanan supplements SET KESUBURAN SHAKLEE

Untuk Suami
Vita E & zinc - 1 biji sehari.

Untuk Isteri 


Vita E dan B-comp - 1 biji setiap hari 

GLA - diambil dari hari pertama period dan stop sehari sebelum hari subur.cthnya, isteri subur hari ke 14... makan GLA dari hari 1 hingga 13.Hari 14 tak perlu makan sebab pengovulan berlaku..so vitamin yang lain bole teruskan pengambilan seperti biasa

Jadual pengambilan Vitamin

wife before period..
after lunch:B-complex
b4 sleep:Vita-E

Period 1st - 13 day
After bfast:GLA
after lunch:B-complex
b4 sleep:Vita-E

suami..
after lunch:Zinc
after dinner: Vita-E

**Vita-E tidak boleh makan bersama2 Alfalfa
** Tips: banyak minum air 2-3liter sehari


Semoga dengan gabungan nutrien di atas memberikan harapan untuk anda menimang cahaya mata.. Jangan lupa berdoa pada Allah agar dikurniakan anak dan yang penting, harus jangan berhenti berusaha & berharap pada-Nya.

Ada yang telah berhasil...jom layan testimoni nya :



                                          GLA + Zinc = hamil (dengan izinNya..alhamdulillah)


berminat & ingin bertanya lanjut...

PM ;
MAISARAH 
Call/sms/Whatsapp - 012 593 1141
TQ...