Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Wednesday, February 26, 2014

CARA TINGKATKAN SISTEM IMUN BADAN DENGAN SHAKLEE

Salam semua...

Sekarang ni sibuk pasal kemarau... catuan air ... demam denggi... batuk selsema demam... semua mula sakit sakit... termasuklah kami sekeluarga yang di timpa dengan AIR YANG KEJAP ON KEJAP OFF, 3 hari straight tak ada air then baru la ada dalam 4-5 jam then air tak da semula... memang azab sebab air kan penting semua kerja nak buat guna air... anakku Ammar Firas mulai timbul merah merah ruam & batuk selsema mulai kena pada dia...Sangat risau hokeyyy!!!

Jadi kami sekeluarga perlu guard diri dengan SET TINGKATKAN SISTEM IMUN BADAN SHAKLEE... Kalau tak lagi mudah la nak melekat anasir sakit yang pelbagai akibat kemarau yang mengundang jerebu lagi ni...

Sebelum tu mari baca dulu artikel yang dipetik dari ISihat ini...





Kenapa seseorang itu perlu mempunyai IMUN yang tinggi??

Tentunya supaya jika anda mempunyai imun yang tinggi anda tidak akan mudah kena penyakit. KEBAL la senang cakap... berpanas berhujan tapi tetap maintain sihat.. macam orang dulu dulu yang di train untuk lasak... contohnya anak orang asli rilek je tak berkasut jalan berkaki ayam tapi sihat walafiat je... (mengambil contoh HOUSEBOAT TRIP saya ke TASIK BANDING ROYAL BELUM PERAK baru baru ni)

Jadi apa kaitannya sistem imun dengan penyakit??

"TANPA SISTEM IMUN YANG KUAT HIDUP ANDA AKAN PENUH DENGAN PENDERITAAN"

Selalunya jika sistem imun lemah anda akan mudah terdedah kepada penyakit seperti 
DEMAM, BATUK, SELSEMA, PENING KEPALA...

Punca yang menyebabkan sistem imun menjadi lemah adalah :

>>> Udara yang tercemar
>>> Stress
>>> Kurang Tidur
>>> Kurang Olahraga
>>> Kurang pergerakan tubuh badan
>>> Diet yang tak seimbang
>>> Perubahan cuaca 

Jalan lain untuk kuman memasuki tubuh kita adalah melalui hidung, mulut dan mata, jadi ia juga menyediakan sistem pertahanan semulajadi. Antara sistem pertahanan semulajadi tubuh kita adalah:-
  • Hidung – mukus hidung mengandungi enzim yang dikenali sebagai lysozyme yang memecahkan dinding sel bakteria.
  • Mulut – air liur mengandungi bahan anti bakteria.

Sistem imun kita bekerja melindungi badan 24 jam tetapi adakalanya kita tetap juga jatuh sakit. Terdapat beberapa faktor yang menyebabkannya seperti perubahan cuaca, pemakanan dan juga gaya hidup. Antara tips untuk meningkatkan sistem imun badan:-
  • Kurangkan stres - hadapi permasalahan hidup dengan tenang dan tidur lebih awal di malam hari agar mendapat rehat yang cukup
  • Makan makanan kaya protein. Sistem ketahanan tubuh perlukan banyak protein untuk menguatkannya. Makan makanan sumber protein seperti daging, susu dan berbagai produk seangkatannya. Juga buah dan sayur.
  • Jangan ambil alkohol - sifat alkohol akan melemahkan sistem imun tubuh.
  • Ambil makanan yang meningkatkan sistem imun. Misalnya bawang putih, bawang merah, brokoli, yang mengandung zat antiseptik semulajadi.
  • Aromaterapi. Udara yang bersih dan harum adalah salah satu cara membuat fikiran rileks dan tenang.
  • Kegiatan fizikal. Berolahraga atau melakukan kegiatan fizikal juga diperlukan untuk meningkatkan kekebalan tubuh terhadap penyakit.
  • Senyum. Senyum akan memberi kebahagiaan dan emosi positif bagi Anda dan juga lingkungan sekitar. 
  • Mood yang lebih baik akan membuat pikiran Anda bahagia dan kebahagiaan akan membawa kesihatan.

Dengan keadaan kemarau , jerebu juga catuan air ni keadaan ini akan menyumbangkan kepada penyakit kerana imun badan seseorang terjejas kerana masalah masalah yang di hadapi ini.



  • Mengawal keseimbangan air dalam sel badan
  • Menghasilkan impuls elektrik yang perlu digunakan oleh saraf saraf & otot otot badan


Minuman ini menghalang tubuh badan dari dehidrat akibat dari kekurangan minum air & kehilangan air dalam badan. Musim kemarau, jerebu dinasihatkan supaya banyak minum air putih & ambil PERFORMANCE DRINK yang elak dari dehidrat. 



Koleksi Testimoni PERFORMANCE DRINK

>>> TAK PENAT LANGSUNG MAIN BADMINTON COLLEGUE LAIN DAH PANCIT DAH
>>> BERPUASA PENUH TENAGA WALAUPUN MENYUSU ANAK


Kesan jika kekurangan air dalam badan ialah badan akan lemah longlai, tak mampu bergerak ... Warna air kencing menentukan samada anda cukup ataupun kurang air.

Jika untuk kanak kanak ibu bapa sudah boleh memberi mereka makan Vitamin C kerana ia boleh meningkatkan imun badan anak anda. 


 Siapakah yang perlu ambil Nutriferon , Performance Drink & Vitamin C? 
  • Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
  • Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.
  • Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
  • Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
  • Mereka yang sering stress.
  • Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
  • Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
  • Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

Jika anda, anak anda, ibu bapa anda tergolong dalam golongan di atas ni adalah penting untuk tingkatkan sistem imun badan supaya daya tahan tubuh anda boleh melawan penyakit dan seterusnya memberikan kesihatan yang lebih baik kepada seisi keluarga anda.

Untuk mengetahui lanjut tentang produk di atas boleh hubungi Sarah ye...

READY STOCK AVAILABLE!!


MAISARAH | SID No 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
LIKE >>> FB Page - Sarah Body Food
Email  >>> sarah.anothai@gmail.com

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, SERDANG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN




Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda