Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Saturday, February 1, 2014

CARA MAKAN SHAKLEE CINCH SHAKE LOSS

Salam pagi Sabtu semua...



Lama dah tak update blog since anak ke warded jadi blog pun berhabuk la... 1st time try update blog with I Pad... Not bad la...kena biasakan diri ye...




Bulan ni PROMO VITALEA SHAKLEE.. Jadi memang jatuh murah MENJUNAM la harga nya!!!




Tapi lepas ni baru entry tentang VITALEA SHAKLEE...Sekarang ni nak share tentang SHAKLEE CINCH SHAKE LOSS....






Untuk menurunkan berat badan, perkara pertama yang perlu kita tahu ialah keperluan kalori setiap hari. Perlu ingat bahawa jika makan lebih dari kalori yang diperlukan badan, berat akan meningkat, bukan menurun. Contohnya, keperluan kalori harian saya ialah 1800. Ibu menyusu perlu tambah lagi 500cal.. Jadi jumlahnya ialah 2300cal. Jika saya ingin menurunkan berat badan, saya perlu mengambil antara 2000cal atau kurang kalori setiap hari. Boleh kira kalori di sini:                         


1kg bersamaan lebih kurang 7000cal.
Jadi kalau sehari saya kurangkan 500cal, 14  hari turun 1kg. Jika ambil bersama cinch shake insyaallah boleh turun lagi cepat.
Untuk lebih lanjut tentang jadual makan bersama kalori setiap meal, boleh rujukwww.cinchclub.com. Bahagian tools dan resources.

So ini ialah jadual pengambilan yang saya amalkan. Tapi bulan puasa ni saya stop sebab menyusu badan. Lepas ramadhan boleh start balik.

Breakfast : Sebiji pisang (bagus sbb nutritious dan ada enzim percernaan, boleh boost weight loss), cinch shake (kalau boleh minum kosong je, atau tambah ESP/susu low fat. B- Complex, Vita-C, Alfalfa (milk booster)

Snek pagi : Buah / Biskut / ESP dan Vitalea(tak boleh ambil bersama susu)

Tengahari : Cinch Shake. Untuk yang menyusu badan boleh la ambil light lunch. Kalau tak, minum cinch shake sahaja.

Snek petang : Sama macam snek pagi. Kalau lapar sangat campur Oat dalam ESP.

Malam : Makan seperti biasa tapi sebelum 8pm. Omega Guard

Sebelum tidur : Alfalfa 5 biji (dos yang sesuai dgn saya untuk maintain susu dan cuci perut)

Kurangkan makanan berminyak, manis dan masin. Minum air banyak, nanti susu kurang.

Exercise 2 kali seminggu (paling kurang)
Ini ialah apa yang saya amalkan. Boleh ubah kalau dah jemu dengan jadual. Basically sehari ambil 2 kali cinch shake sebagai meal replacement. Yang penting, eksperimen sendiri, cara mana yang terbaik untuk badan kita. You know your body best!

The best wealth is health!!

Berminat dengan sebarang produk Shaklee boleh hubungi saya ye!


MAISARAH | SID No 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
LIKE >>> FB Page - Sarah Body Food
Email  >>> sarah.anothai@gmail.com

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, SERDANG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN




Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda