Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Tuesday, February 25, 2014

TESTIMONI SET BERPANTANG SHAKLEE ~ Luka Cepat Baik, HB Maintain & Cergas

Assalamualaikum Readers,


Sudah 5 Ogos hari ini..maka dengan itu Syawal sudah semakin hampir...kalau kita tak sabar nak menunggu syawal ini tapi ada pula bakal ibu or ibu² yang mahu menyambut kelahiran anak yang 1st, 2nd, 3rd...mungkin jatuh pada 1 syawal?? berdebarnya kan...teringat detik² semasa melahirkan Ammar Firas..pengalaman yang amat berharga untukku dan akan diingati sehingga akhir hayat...

Ibu² yang nak bersalin ni dah cari SET BERPANTANG?? kalau belum mari teruskan membaca testimoni pelanggan yang menggunakan SET BERPANTANG SHAKLEE & AMAT BERPUAS HATI...TIADA LUKA LAMBAT BAIK, HB TINGGI, STRESS, PENIN KEPALA, SEMBELIT & LENGUH² BADAN...

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

TESTIMONI

Alhamdulillah, 17 April 2013 lahirlah baby yang ditunggu-tunggu selama ni. Lewat empat hari dari tarikh due. Meh nak share skit meh pengalaman sendiri menggunakan Set Berpantang Shaklee. Takdak auta punya! Hehehe. Masa sakit-sakit nak bersalin tu, sebelum pergi ke hospital, sempat lagi saya minum ESP, buat tenaga nak push baby kaedahnya. Serius, walaupun badan tengah tahan sakit, tapi tetap rasa bertenaga, tak lemau tak lesu. Tiga kali push, dengan janyanya keluarlah baby Hana. Dalam wad, saya bancuh lagi ESP. Walaupun baru lepas keluarkan khalifah Allah ke muka bumi dan banyak sangat-sangat guna tenaga, badan tetap rasa tegap, takde rasa ketar-ketar. Duk dalam wad, member katil sebelah ingat saya admit sebab alahan masa mengandung. Bila tolak katil baby Hana, terkejut dia bila saya bagi tau dah bersalin tadi. Dia kata tak macam orang bersalin pun?? Muka tak pucat, badan tegap. Hehehe, alhamdulillah...

Dalam jam 8 malam, baru dapat keluar hospital sebab Hana lambat buang air besar. Kencing je banyak sampai berat diaper dia. Minum susu kuat, kencing pun banyakla. Sampai rumah, sebelum tidur saya telan zinc. Serius babe, luka tempat jahit tu cepat baik! Dalam dua hari tu dah tak rasa. Bersalin kali ni mudah sangat urusan pantangnya. Takdelah hazab nak telan pati ikan haruan yang super hanyir meloyakan tu. Telan zinc je buat ganti ikan haruan. Zinc ni pun membantu mengurangkan rambut gugur tau! Esok kalau time anak duk sebok menyembur air liur tu, takyah risau la. Takdenye rambut nak gugur secekak!



Vita Lea sangat membantu memastikan hb saya maintain. Yela, masa proses bersalin tu boleh tahan banyak juga darah yang keluar. Bila amik Vita Lea ni takdela rasa pitam, lesu semua tu. Vita Lea amik skali ngan Vita C. Vita C ni bantu serap iron dalam Vita Lea dengan lebih efektif. Disamping tu ia juga mempertingkatkan sistem pertahanan badan. B Complex. Yess, I do love this one! Telan sebiji rasa nyaman je wei. Hilang abes tension-tension tu semua. Tension sebab waktu malam sekarang ni memang tidur lambat. Selewat jam 1 pagi baru tidur sebabnya Hana ni waktu dia time London kot. Siang baek punya layan tidur, dah masuk pukul 10 malam dia boleh pulak berjaga aktif. Ajak borakla, time tu la nak tunjuk aksi manja semua. Mau tak tension! Ini nasib baik tengah cuti lagi. Esok dah nak keje, haru weh! Bila pagi, telan B Complex memang rasa nyaman. Rasa relax. Hilang segala tension tu! Haha, dan yang membantu saya bangun pagi dengan cergasnya ialah Ostematrix. Ambil 4 biji sebelum tidur, insyaAllah esoknya tak liat nak bangun pagi. Ostematrix ni juga boleh bantu atasi sembelit tau! 

ESP pulak, ini memang takyah cakaplah...ini memang cinta hati saya! Minum masa awal pagi, rasa bertenaga je. Rasa kenyang ye jugok. Bonus, mak jadi slim sketla. Ececece. Dalam pada bagi tenaga, ESP pun buat kulit makin cantik tau! Tak kering, parut jerawat makin pudar. Memang banyak sangatla manfaat ESP ni. Moh cube dulu baru tahu kesannya. Tak rugi dik non!

Haa...untuk set berpantang ni terdiri daripada VITA LEA, B COMPLEX, VITA C dan juga ZINC. Macam saya, saya tambah OSTEMATRIX dan ENERGY SOY PROTEIN (ESP).

Inilah set berpantang saya. Memang terbaek yang pernah saya alami. Takde lagi masalah tak puas hati dengan set bersalin. Tak macam berpantang anak-anak yang dulu. Terima kasih SHAKLEE. Sayang kamu ketat-ketat! Muahehe. 


SET BERPANTANG - VITA LEA, B COMPLEX, ZINC, VITA-C & OSTEMATRIX



ADD ON




ENERGY SOY PROTEIN (ESP)



TESTIMONI PELANGGAN YANG TELAH MENCUBA SET BERSALIN & AMAT PUAS HATI DENGAN HASILNYA...

Kepada kawan-kawan yang nak dapatkan set berpantang ni untuk diri sendiri, atau mungkin nak di hadiahkan kepada isteri, adik, kakak, makcik boleh hubungi saya. Pastinya pengalaman berpantang anda amat indah dengan SHAKLEE...TIADA LUKA LAMBAT BAIK, HB TINGGI, STRESS, PENIN KEPALA, SEMBELIT, LENGUH² BADAN....KERANA?? SHAKLEE SUNGGUH BERKESAN...


BERMINAT??? PM ME @

MAISARAH
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
FB Page - Shaklee Body Food
COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN

Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda