Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Monday, May 5, 2014

15 TIPS ATASI MASALAH ANAK KURANG SELERA MAKAN ramai ibubapa dah berpuas hati dengan MEALSHAKE SHAKLEE anak makan bertambah tambah

Salam sihat dan selamat petang semua..

Hari ni nak share tips untuk atasi masalah anak yang sukar makan.. Harap bermanfaat untuk semua.
  • Jangan paksa anak makan. Ianya hanya akan memburukkan lagi keadaan. Malah anak mugkin akan terus membenci dan merasakan ia satu penyiksaan.
  • Offer makanan bila anak-anak dalam keadaan lapar dan tenang. Jangan tunggu sehingga terlalu lapar.
  • Jadikan aktiviti makan sesuatu yang menggembirakan.

  • Campurkan makanan baru dengan makanan kesukaan anak-anak untuk memperkenalkan sesuatu yang baru.
  • Makan bersama-sama. Anak-anak akan mencontohi ibu bapa.
  • Ajak anak bermain sambil makan. (Bila Muadz mula bosan makan, saya akan buat2 nasi tu jadi kapal terbang dan masuk ke dalam mulut dia. Kadang2 dia tak buka mulut, bila 2-3 kali baru buka.)
  • Hidangkan makanan anak-anak dengan cara yang menarik. buat corak atau hiaskan dengan comel.
  • Elakkan minum air sambil minum. Sebaiknya tunggu sehingga habis makan sebelum minum.
  • Kurangkan makan snek, makanan ringan atau makanan berhampiran dengan waktu makan.
  • Biar anak-anak membantu menyediakan hidangan makanan. contohnya, bawakan pinggan ke meja, letakkan sudu dalam mangkuk. kalau ada anak yang besar sikit boleh tolong potong2.
  • Ajak anak membeli barangan dapur bersama. Tunjukkan bahan2 yang digunakan untuk masak.
  • Sekali- sekala ajak anak-anak makan bersama rakan sebaya atau saudara sebaya. Anak lebih suka makan beramai-ramai.
  • Biarkan anak-anak makan sendiri walaupun bersepah dan tumpah. sebaiknya alas tenpat duduknya terlebih dahulu.
  • Tanya pendapat anak menu yang diingini.
  • Biar anak-anak kunyah sehingga habis sebelum memberikan makan lagi.

Anda juga boleh membantu anak anda dengan memberikan MEAL SHAKE! Selain membantu menambah selera makan, Meal Shakes juga adalah multivitamin berbentuk minuman jadi anda akan dapat khasiat sepenuhnya walaupun kurang makan.



Apa kata mereka yang sudah mencuba???


" Anak Puan Azra ni dulu dulu bila nak makan mesti menyorok belakang pintu tapi lepas pekena MEALSHAKE makan tak ingat dunia. Wow!! "





" Anak Puan Ida ni dulu sayur tak suka makan kalau ada sayur sentap tak nak makan tapi lepas minum MEALSHAKE memang wajib LUNCH & DINNER. Riang hati ibu!! "





" Puan Marina Nasir ni banyak dah perubahan Farhan lepas ambil MEALSHAKE masalah susah makan dah tak da. "

Lagi TESTIMONI MEALSHAKE UNTUK KESIHATAN ANAK ANDA...



Aturan makan mealshake Untuk kanak-kanak sehari bagi satu sudu kecik je. 




RESIPI MEALSHAKE  boleh dipelbagaikan mengikut selera.


BANYAK MASALAH KESIHATAN ANAK ANDA BOLEH DISELESAIKAN DENGAN MEALSHAKE 

ANAK ANDA SERING DEMAM?? >> MEALSHAKE BOLEH MEMBANTU

ANAK KURANG SELERA MAKAN?? >> MEALSHAKE MAMPU BUKA SELERA MAKAN ANAK ANDA





Ibu bapa lokek sangat kah dengan kesihatan anak anda?? Berapa RM yang perlu dilaburkan untuk anak anda jika sering kali menjadi pengunjung setia klinik & hospital???

Jom beli Mealshake untuk anak anda sekarang!! Konsultansi terbaik saya offer pada anda...



MAISARAH 
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
LIKE >>> FB Page - Sarah Body Food
Email  >>> sarah.anothai@gmail.com

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, SERDANG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN




Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda