Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Tuesday, October 8, 2013

Apa Itu KOLAGEN?? Dan Kenapa Perempuan Nak Sangat Benda Ni??

Salam Pagi Selasa...Salam Cantik !!!


Bulan ni SHAKLEE buat Promosi Collagen Powder so pagi pagi ni nak story pasal kolagen...

Jika anda semua perasan, produk kesihatan dan kecantikan di Malaysia (dan dunia) sebenarnya mengikut trend. Kalau dulu, untuk cantik semua pergi Yoga. Lipat kaki sana lipat kaki sini, puff badan jadi mantap. And then, selepas itu, kalau nak cantik lagi, pakai produk dari dR Rozmey. Minum beberapa gelas produk dR, badan akan jadi slim macam anak dara. Dan selepas itu, trend berubah kepada produk Herbalife. Shake-shake-shake dan anda kan mendapat result yang menawan hati. Tiga cara di atas memang terbukti bagus untuk kesihatan. Tapi rakyat Malaysia ni fesyen mudah bosan. And bila dia bosan dengan produk dan cara tertentu, dia akan berubah ke produk yang lain. (Itu normal ye...)

Yang terbaru, trend di Malaysia (Mahupun dunia) adalah kolagen (Collagen). Actually, kolagen ni benda yang lama. Amat lama. Cuma, bila aku buka mata sikit, aku nampak orang di sekeliling aku dah mula bercakap pasal kolagen. Nak nak mana yang masuk 35 + dah mula risau sana sini dah...macam ALARM penuaan bermula ye...


The Question is, Apa Itu Kolagen Dan Kenapa Perempuan Sanggup Beli Kolagen yang Mahal?

Well, kita semua tahu yang wanita ni fesyen nak nampak cantik dan mantap je setiap masa. Maklum la, bagi mereka kecantikan itu sumber keyakinan diri. Kalau nampak ada gadis lain yang lagi cantik dari dia, mesti dia jeles. Bila dah jeles tu, faham-faham la...

Untuk pengetahuan anda, bila seseorang itu (wanita atau lelaki) meningkat dewasa, banyak protein yang ada dalam kulit mula hilang. Bila dah hilang, kulit akan mula menjadi kedut dan berwarna kusam. 

So, apa kena mengena dengan kolagennya? Well, kolagen sebenarnya adalah sejenis protein yang ada pada kulit. Boleh dikatakan 80% dari kulit-kulit kita mengandungi kolagen. But apa akan jadi kalau kulit kekurangan kolagen tertentu? Tentula anda akan jadi tua.



Sebab itu lah ada makcik-makcik yang pakai kolagen akan kata "Kolagen ni kasi awet muda wehh". Sebenarnya, kolagen ni umpama refill. Kolagen adalah protein yang terdapat dalam kulit. 

So, bila anda ambil supplement yang berunsurkan kolagen, ianya membuatkan kulit anda nampak cerah dan tak kedut sebab dia dah ganti protein yang dah hilang / kurang. Bila dah cerah dan tak kedut, tentunya akan nampak makin muda la kan? Itu je yang berlaku sebenarnya.


Siapa yang Patut Makan dan Guna Produk Kolagen?

Pelajar (Perempuan dan lelaki)
- Kolagen bagus untuk sesiapa yang ada masalah mudah lupa. 

Artis / celebrity
- Semua manusia sukakan model / artis yang berkulit cantik. Admit it. Hanez Suraya dengan Aura Whitenya..Ayu Raudhah dengan Amaryllis Premium Collagen...macam macam lagi kolagen di pasaran..RETIS SANGGUP BERHABIS WANG UNTUK CANTIK NI..itula sebabnya mereka selalu nampak cantik ye...nak cantik duit mesti mahu invest sikit okayyy...

Mangsa kebakaran 
- Kolagen amat diperlukan untuk replace semula semua kulit yang dah terbakar / melecur.

Lelaki dan Wanita yang nampak tua (Orang yang makin tua)
- Seseorang itu akan nampak tua bila kulit dia dah start berkedut dan jadi kusam kan? You will need this kolagen untuk counter masalah kulit yang berkedut dan rosak.

Perempuan yang baru lepas bersalin
 - Make sure your husband tak lari selepas dah dapat anak pertama. Hihi..

Bekas pesakit yang ada masalah kulit / parut
- Replace the dead skin and mengurangkan kesan parut dan kulit kasar.

Orang yang mempunyai masalah tidur 
- Collagen bagus untuk orang yang ada masalah tidur (Insomnia). Kolagen ni akan membantu anda supply collagen material in the first sleep cycle. Normal sleep cycle adalah 90 minutes..

Orang yang mudah sakit
- Improve the metabolism & immune system.

Untuk yang masih tak tahu Collagen apa yang bagus untuk menangani masalah masalah penuaan juga untuk yang termasuk dalam golongan yang memerlukan kolagen seperti yang tertulis kat atas tu boleh cuba...COLLAGEN POWDER SHAKLEE ini



KEBAIKAN COLLAGEN ini...




Berminat untuk menempah Collagen Powder anda???


MAISARAH | SID No 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
LIKE >>> FB Page - Sarah Body Food
Email  >>> sarah.anothai@gmail.com

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN




Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda