Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Tuesday, October 29, 2013

8 PANDUAN MEMILIH KOLAGEN YANG BAIK

Salam semua....


Sana sini iklan dalam tv, fb, internet, paper, majalah..sibuk ngan kolagen...ada pa dengan kolagen ni ye??? Hermmm...

Hakikatnya Kolagen memang bagus buat tubuh badan kita kerana ia adalah komponen utama untuk membina block block protien dalam tubuh kita. Tubuh kita mampu membina kolagen ia sendiri tetapi pada masa yang sama kita juga kehilangan 1.5% setiap tahun bermula 25 tahun ke atas. So jika tak dijaga di tambah pencemaran dan radikal bebas yang menyerang tubuh serta amalan diet buruk menyebabkan kadar ini mungkin lebih tinggi.

Aww saya tak mahu yer tua sebelum waktunya. Tapi adalah penting la kalau nak makan apa supplemen sekalipun kenalah yang terbaik kan? So macam mane nak pilih yang terbaik?



Ikuti PANDUAN MEMILIH KOLAGEN YANG BAIK disini...

1) Lebih baik pilih dalam bentuk makanan dari di suntik untuk memastikan sistesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan

2) Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi effect lebih cepat.

3) Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4) Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan

5) Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

6)  Kolagen juga penting bukan sahaja untuk kekal cantik tapi kesihatan sendi juga perlu dijaga  maka adanya kandungan glucosamine adalah bonus point untuk mendapat sendi yang sihat

7) Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin

8) Last but not least pastikan ia SELAMAT  dan tidak bertoxin kerana we want MAGIC potion into our body not TOXIC!!

Kebaikan & TESTIMONI SHAKLEE COLLAGEN POWDER boleh baca disini..


Well enough said hehe:) Kolagen pilihan saya sememangnye memenuhi kriteria ini :))

Jom berKOLAGEN sekarang...harga amat berbaloi baloi...penjimatan sehingga RM80 dengan pembelian sekotak SHAKLEE COLLAGEN POWDER...

Pilihan di tangan anda...Cepat cepat buat pilihan sekarang..masa hanya 3 hari saja lagi untuk beli  SHAKLEE COLLAGEN POWDER dengan harga PROMO pasni jangan gigit jari ye...:)

Sebarang pertanyaan boleh PM/Whatsapp @



MAISARAH | SID No 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
LIKE >>> FB Page - Sarah Body Food
Email  >>> sarah.anothai@gmail.com

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN



Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda