Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Wednesday, April 9, 2014

Apa Beza ESP Shaklee dan Cinch Shaklee?

Salam semua.. 

Beberapa hari tak update blog dah.. ada habuk sikit sikit.. kasi tiup dulu.. hehe..

Sementara idea banyak.. cepat cepat taip... 

CINCH SHAKE LOSS vs ESP ??? 

Antara Cinch dan ESP..mana yang bagus?
Soalan cepumas yang saya sering dapat daripada customer yang dlm program capai berat badan idaman.
Cinch dan ESP..kedua duanya adalah PROTEIN..Dan..sifat semulajadi protein ni dalah mengenyangkan. Sebab itulah dalam mana mana program diet..amat dititikberatkan pengambilan protein.
Jika anda mencari sesuatu untuk dijadikan sebagai meal replacement..pilihlah CINCH.

Apa Beza ESP dan Cinch?

PROTIEN, ESP, dan CINCH sangat berkait rapat...

1) LEUCINE untuk penyusuan ibu 

Kalau kita refer link dibawah
http://www.livestrong.com/article/474854-the-best-protein-supplements-while-breast-feeding/
ibu menyusukan anak perlukan sembilan sumber acid amino utama yang tidak dihasilkan oleh tubuh kita, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan dan valine.

2) Berkenaan protein supplement.

Article from University of michigan medical school - kalau nak ambil protein supplement, kena pastikan ia mengandungi kesemua 9 nutrient penting amino acid dan kesemua 9 komponen ni tidak dihasilkan oleh tubuh. Dan kesemua sembilan ni memang ada listed kat ESP, termasuklah leucine.

3) 3 asid amino penting untuk protein susu dari website lain - (google book): protein susu dihasilkan oleh asid amino di dalam darah. 3 yang paling penting ialah - leucine, valine & threonine. 

4) Kajian terhadap pengambilan LEUCINE daripada sciencedirect (abstract sahaja) : kajian menunjukkan tikus yang diberikan diet yang tinggi dengan leucine mengalami penurunan berat badan, penghasilan susu badan yang lebih tinggi dan pertambahan berat badan yang ketara kat anak anak tikus itu.

5) Bagaimana LEUCINE membantu mengurangkan berat badan ?

Level Leucine dlm Cinch rangsangkan sintesis protein otot untuk kekalkan otot masa kita kurangkan berat daripada lemak. LEUCINE ini kalau di ambil berasingan (memang ada supllemen leucine sahaja) ia digunakan untuk atlit bina badan.

6) Kandungan LEUCINE dalam CINCH

Sesetengah mengatakan Leucine dlm Cinch lebih tinggi daripa ESP. Walaubagaimanapun, kandungan leucine dalam CINCH sebenarnya dirahsiakan oleh SHAKLEE. Ini salah satu sebab untuk menunjukkan CINCH ialah satu produk yang sangat istimewa berbanding produk lain
https://cinchclub.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1660&view=next



KELEBIHAN CINCH SHAKE LOSS SHAKLEE




HUBUNGI SAYA UNTUK PERTANYAAN LANJUT. 

TQ!!
READY STOCK AVAILABLE!!


MAISARAH 
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
LIKE >>> FB Page - Sarah Body Food
Email  >>> sarah.anothai@gmail.com

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, SERDANG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN




Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda