Pages


  • HEADING HERE 1

    DESCRIPTION HERE 1
  • HEADING HERE 2

    DESCRIPTION HERE 2
  • HEADING HERE 3

    DESCRIPTION HERE 3
  • HEADING HERE 4

    DESCRIPTION HERE 4
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Monday, March 17, 2014

ALAHAN KULIT , KULIT KERING, KULIT MEREKAH , GATAL KULIT rawat dengan ESP SHAKLEE , VITA C SHAKLEE & HERBAL BLEND SHAKLEE

Salam sihat pembaca Sarah Body Food...

Dah lama tak update blog ni... Rindu serindu rindunya... Jadi nak share dengan anda semua tentang ESP SHAKLEE lagi... siapa kat sini ada memiliki kulit yang sensitif? saya berada dalam kategori memiliki kulit yang sensitif sebab mudah sangat kulit menjadi kering, di celah celah kaki mudah sangat gatal gatal kata orang dulu dulu makan air... selain itu pakai kasut terdedah & berjalan banyak menyebabkan tumit kaki merekah... 

Jadi apa kaitan masalah yang saya tulis di atas dengan ESP SHAKLEE??

Kaitannya ialah ESP SHAKLEE merupakan minuman berprotein tinggi. Protein yang tinggi amat perlu untuk memperbaiki sel kulit yang baru, Protein penting untuk pembaikpulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangkahayatnya. Protein adalah bahan untama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati.

  • Kebanyakan sel darah putih digantik setiap 10 hari
  • SEL KULIT DIGANTI SETIAP 24 HARI
  • Lebih daripada 98% molekul badan diganti sepenuhnya setiap tahun!!

Tahukah anda yang otot, rambut, kuku, kulit dan mata diperbuat daripada protein. Begitu juga dengan sel yang membuat hati, buah pinggang, jantung, paru-paru, otak, saraf serta kelenjar seks.

Fakta Penting Protein


Badan memerlukan 9 jenis ASID AMINO PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada diet harian ataupun supplement. 9 asid amino perlu ini akan membentuk 13 jenis asid amino tidak perlu. 

Yang menjadi masalah Protein yang di ambil seharian selalunya tidak mencukupi kerana protein tersebut telah hilang akibat dari proses memasak yang lama. 


APA YANG SESUAI UNTUK YANG MENGALAMI ALERGIK, KULIT KERING, TUMIT MEREKAH??


Supplemen yang boleh anda ambil ialah :

1) ESP Shaklee 
  •  Protein diperlukan untuk membentuk kolagen serta membaikpulih sel yang rosak

2) Vita C
  • bertindak sebagai pendinding kepada radikal bebas yang merosakkan kolagen.
  • Memiliki anti oksida yang tinggi menghalang kerosakan tisu kulit.

3) Alfalfa Complex
  • Alfalfa has got antihistamine properties which help in providing relief from allergic symptoms like itchiness, runny nose and continuous sneezing.
  • It also improves the immune system and strengthens it. Therefore, it increases the resistance to allergens and the effects produced by exposure to allergens.

4) Vita E
  • bertindak sebagai pendinding kepada radikal bebas yang merosakkan kolagen.
  • Berupaya memulihkan tekstur kulit, tona kulit juga melembabkan kulit

5) Herbal Blend Cream
  • berupaya melembutkan kulit yang kasar, pecah pecah
  • bahagian yang disapu akan terasa nyaman

Ni la TESTIMONI ALAHAN / KULIT KASAR / KULIT MEREKAH 

" Salam semua..nak share testimoni sendiri..dekat 5 bulan merana sakit tangan dan gatal2..sampai luka dan merekah.semua klinik pergi..swasta dan kerajaan..tetap x elok.masa pergi klinik nak ambil ubat hilangkan gatal..nurse beri injection smpai saya pengsan..huhu.masa tu masih menyusukan anak dgn susu badan..seksa sangat rasa..baru2 nie try esp + vita c +alfalfa..alhamdulillah..korg boleh tgk result dia sendiri..saya betul2 gembira dengan perubahan sekarang.. - Pn Norida "



MERAWAT KULIT MEREKAH & KAKI KERING





Ibu ibu terutamanya selalu mengalami masalah ini.. jom bertindak sekarang tak mau la kaki tak cantik pulak...

Harga terbaik boleh hubungi saya.


MAISARAH | SID No 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
LIKE >>> FB Page - Sarah Body Food
Email  >>> sarah.anothai@gmail.com

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, SERDANG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN




Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda