Pages


 • HEADING HERE 1

  DESCRIPTION HERE 1
 • HEADING HERE 2

  DESCRIPTION HERE 2
 • HEADING HERE 3

  DESCRIPTION HERE 3
 • HEADING HERE 4

  DESCRIPTION HERE 4
 • HEADING HERE

  DESCRIPTION HERE

Monday, May 26, 2014

Ikhtiar Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee

Dah give up cuba macam macam produk & jumpa doktor tapi masih belum berpeluang untuk hamil. Ada yang sudah masuk ke 3, 5 juga 10 tahun perkahwinan tapi masih belum beroleh zuriat. 


Apa kata jom cuba SET KESUBURAN SHAKLEE ni yang terdiri daripada :

VITAMIN ASAS

(1) ESP (Protein) -
Protein ialah makan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, pelekatan telur dan lain lain.

(2) Vitalea (Multivitamin) -
Multivitamin lengkap untuk keperluan badan.

(3) Vitamin C -
Bantu proses sintesis hormo hormon kritikal yang berkaitan dengan seks dan kesuburan seperti androgen, estrogen & progesteron.

(4) B-Complex -
Memberi tenaga, perasaan tenang & no stress.
*ESP , Vitalea, B Complex & Vita C adalah vitamin asas dan tunjang utama untuk kesihatan badan.


(5) Vitamin E & Selenium - 
Terkenal sebagai "vitamin cinta".Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel-sel baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian &menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.Sebanyak 50% selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal.Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

(6) Zinc -
Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukan hormon testosterone, membantu mengekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (DeoxyriboseNucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bacteria dalam vagina. Zinc juga  membantu telur wanita menjadi matang, hanya telur yang matang dapat disenyawakan.

(7) Alfalfa – 
Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala didatangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri(bertindak sebagai perapat). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa membantu dalam  masalah PCOS.

(8) GLA Complex – 
Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. GLA (Gamma Linolenic Acid) membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)".Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat-sangat membantu sperma berenang terus ke uterus, kemudian terus ke Tiub Fallopio, yang seterusnya berenang ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

Banyak sangat ek? Sebenarnya bukan semua perlu makan. Yang di atas ni ada vitamin yang untuk wanita (isteri) & ada yang untuk lelaki (suami) juga untuk diconsume bersama sama.

Dalam misi ingin hamil sebenarnya banyak ilmu yang perlu di ketahui oleh pasangan itu sendiri, antara TIPS TIPS CARA CEPAT HAMIL  boleh baca sini.

Untuk mengetahui lanjut boleh hubungi saya. 


MAISARAH 
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
LIKE >>> FB Page - Sarah Body Food
Email  >>> sarah.anothai@gmail.com

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, SERDANG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATANDapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda