Pages


 • HEADING HERE 1

  DESCRIPTION HERE 1
 • HEADING HERE 2

  DESCRIPTION HERE 2
 • HEADING HERE 3

  DESCRIPTION HERE 3
 • HEADING HERE 4

  DESCRIPTION HERE 4
 • HEADING HERE

  DESCRIPTION HERE

Monday, September 30, 2013

RAWAT ASTHMA dengan OMEGA GUARD & NUTRIFERON SHAKLEE

Salam...

Esok saya perlu berkursus selama 2 hari di Shah Alam..maka tentu berhabuk blog selama dua hari..jadi petang ini nak berceloteh tentang ASTHMA pula ye...

Penyakit ashtma atau lelah merupakan penyakit immunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas. Ini adalah kerana, ketika pesakit diserang ashtma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam peparu menjadi sempit.Pesakit asthma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas dan sukar untuk bersenam. ketika otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan. Apabila ini terjadi, paru-paru akan kehilangan udara dan pesakit boleh pengsan.


Asthma di Kalangan Kanak-Kanak


Menurut kajian jumlah kanak-kanak yang mengidap asma semakin meningkat, dan selalunya akan sembuh apabila usia meningkat hingga 12-13 tahun.Kira-kira 50%-60% akan sembuh apabila mencapai usia 20-25 tahun manakala 20% akan mendapat asthma berterusan.Pencetus biasa serangan asthma antaranya termasuk:

 • alahan hidung seperti habuk, debunga, spora kulapuk, epitalial binatang peliharaan
 • udara sejuk
 • senaman
 • jangkitan sistem pernafasan
 • tekanan emosi
 • aspirin dan ubat seumpamanyaSuplemen Untuk Asthma

Omega Guard (Asid lemak Omega-3)


Kajian klinikal Universiti of Maryland Medical Center menunjukkan 29 kanak-kanak asthma yang diberi makan minyak ikan yang kaya EPA dan DHA selama 10 bulan didapati mampu mengurangkan simptom asthma berbanding kanak-kanak yang mengambil placebo.

Kajian penyelidik Jepun keatas 32 pesakit COPD (chronic obstructive pulmonary disease) yang diberi supplemen omega-3 mendapati, selepas setiap 3 bulan tahap kesihatan mereka semakin baik berbanding mereka yang tidak diberi omega-3.

Penyelidik mencadangkan sokongan nutrisi yang mengandungi asid lemak omega-3 adalah selamat dan praktikal untuk merawat masalah berkaitan peparu dan pernafasan.


NutriFeron (Interferon semulajadi Shaklee)


Seperti yang kita tahu, asthma dicetuskan oleh serangan alergen, manakala sistem imun pesakit tidak dapat bertahan terhadap serangan tersebut. Asthma pada kanak-kanak menunjukkan ada keradangan melampau di laluan udara. 

Bagaimana interferon membantu? Penyelidik menemui keupayaan interferon menghalang populasi sel imun yang mencetuskan asthma. Secara semulajadi 1 kelas sel limfosit T yang dikenali sebagai T helper 2 cells (Th2 cell) membantu melindungi menentang jangkitan dengan merembeskan bahan kimia untuk meransang pembengkakan; tetapi dalam sesetengah individu, sel Th2 boleh menyebabkan tindak balas alergik kepada sel normal yang tidak berbahaya seperti pencemar dan debunga. Apabila sel Th2 menjadi reaktif kepada tersebut, ia mencetuskan semua proses pembengkakan yang biasa terhadap penyakit alergi seperti asthma dan ekzema.

Journal of Immunology mencadangkan interferon digunakan untuk terapi pesakit asthma. Interferon akan menghalang pembentukan sel Th2 dan kestabilannya dengan memberhentikan perembesan asthma-causing chemical lalu memberhentikan simptom asthma.

Bagaimana Nutriferon bertindak?


Telah ramai ibu-ibu yang mempunyai anak asthma berpuas hati selepas menggunakan produk OMEGA GUARD & NUTRIFERON Shaklee. 

Saya kongsikan testimoni daripada dimana anaknya yang mengalami asthma, batuk teruk lalu diberikan Omega Guard.


TESTIMONI OMEGA GUARD ~ MASALAH ASTHMA ANAK KEMBAR SEMAKIN BAIK


Saya kongsikan juga testimoni pesakit asthma yang telah consume NUTRIFERON...feedbacknya sunggug terbaekkkk!!


TESTIMONI NUTRIFERON ~ ASTHMA..RASA SESAK, RASA KETAT DI DADA HILANG SERTA MERTASet ini sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak. Kepada pengidap ASTHMA...kini anda ada solution untuk mengurangkan masalah asthma anda..mungkin selepas ini inhaler anda dah tak perlu digunakan lagi...mana tau kan??

Berminat untuk mencuba dan bertanya lanjut...bolehla di ajukan kepada saya @


MAISARAH | SID No 956236
Call/SMS/Whatsapp - 012 593 1141
LIKE >>> FB Page - Sarah Body Food
Email  >>> sarah.anothai@gmail.com

COD AREA : BANDAR TUN HUSSEIN ONN, AEON CHERAS SELATAN, MAHKOTA CHERAS, BALAKONG, KAJANG, BANGI, SERDANG, PUTRAJAYA, WANGSA MAJU, KLCC, AMPANG PARK, JLN TUN RAZAK, KL SENTRAL, BANDAR TASIK SELATAN
Dapatkan SET² SHAKLEE untuk Masalah² Anda